Свързани новини

24.11.2021 13:49

ЕС включи 3 проекта на Булгартрансгаз в списък с начинания от общ интерес

Видян 950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три проекта на „Булгартрансгаз“ са включени в петия списък на проекти от общ интерес на Евросъюза. Това са разширението на газохранилището в Чирен, газовата връзка със Сърбия и модернизацията и разширяването на преносната ни система, предаде БНР.


Чрез разширението на газохранилището в Чирен ще се повиши почти двойно капацитетът за съхранение на синьо гориво и ще се увеличат възможностите за добив и нагнетяване на газ. Според „Булгартрансгаз“ това ще стимулира навлизането на нови пазарни участници и ще увеличи интереса на търговците на втечнен природен газ.


Допълнителни средства от Европа се очаква да дойдат и за газовата връзка със Сърбия, за която до момента е осигурено съфинансиране в размер на близо 28 милиона евро.


Третият проект се планира при фази, които включват модернизацията на още компресорни станции, изграждането на нови газопроводи, както и рехабилитацията и подмяната на старите.


От „Булгартрансгаз“ посочват, че включването на тези проекти в списъка на Евросъюза показва стратегическата роля на българската газопреносна система за гарантиране на сигурността на доставките и интегрирането на газовите пазари в региона, ще допринесат и за намаляване на емисиите на парниковите газове при създаването на условия за замяна с природен газ и използваните в момента въглища.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей