Свързани новини

08.11.2021 13:59

Делта гард с отнет лиценз за охрана

Видян 2233 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лицензът на охранителната фирма Делта гард е окончателно отнет. Това е станало миналия четвъртък, научи Фрог нюз от източници в МВР.


Преди това според закона е бил даден срок на фирмата, за да направи възражения срещу искането на вътрешното ведомство. Те обаче не са били приети. Според МВР до налагане на най-тежката санкция спрямо Делта гард се е стигнало заради повдигнато обвинение срещу един от съдружниците на компанията.


Името на Делта гард за последно нашумя през миналата година покрай разследването на Антикорупционен фонд (АКФ) – Осемте джуджета. В него асансьорният производител Илия Златанов разказа за схема за изземване на бизнеса на компанията му Изамет със съдействието на бивши и настоящи висши представители на прокуратурата.


В разказа си за събитията от 2019 г. собственикът на Изамет каза, че охранители от Делта гард са го следвали постоянно, както и че са охранявали бизнеса му. По думите му фирмата на Митко Каратиста е охранявала и столичния ресторант Осемте джуджета, където Златанов се е срещал с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров-Еврото, посочен от него като основен инициатор на схемата.



Охранителната фирма също така се прочу със смесването си с МВР по-време на протестите и боя над студенти. Последно скандалната фирма охраняваше конгреса на БФС и гласуването, заради което решенията отиват на съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 AnonimenДядо Йо 09.11.2021 05:17

    Някой може ли да посочи друга страна в ЕС, в която функции на МВР са иззети и са дадени на частни фирми? Каква "охрана" могат да предложат частниците?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей