Свързани новини

26.10.2021 12:30

Университетите да отворят и да изискват зелен сертификат: Денков

Видян 1588 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Трябва да отворят университетите, защото моите сигнали са, че на много места са затворени присъствените занятия, въпреки възможността със зелените сертификати”, заяви пред БНР министърът на образованието и науката Николай Денков.
„Учениците, преболедували Covid-19 и тези, които са с поставена ваксина, няма да се тестват на входа на училищата при възстановяването на присъственото обучение”, каза още той
. Министърът допълни, че около 4% от големите учащи вече са имунизирани срещу коронавирус.
 „От месеци се борим с ирационални, необосновани страхове на хората - един от тях е тестовете на децата, трябваше да се съобразяваме с тази съпротива, но сега изборът е или да се тестват и да ходят на училище, или да учат от вкъщи”,  посочи министърът. Той добави, че масовото тестване ще продължи докато броят на заразените не спадне до под 100 на 100 000 души.



 Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 негравотен тъпак е този 26.10.2021 14:05

    В САЩ смърт и инвалидизация постоянно нарастват при ваксинираните 12 до 19 години. Deaths and Injuries Continue to Increase among 12 to 19-Year-Olds Who Received a COVID-19 Shot

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.