Свързани новини

20.10.2021 16:29

Кьовеши с иззети €13 млн. и арест в България

Видян 2836 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият сигнал, подаден до европейската прокуратура (СЕГП) доведе до операция, при която са извършени обиски, арести и изземвания на стойност над 13 млн. евро в Германия, Италия и България. Десет души са арестувани по подозрение за създаване на престъпна организация и укриване на данъци. Това съобщи службата на Лаура Кьовеши в сряда.


Основните заподозрени са използвали така наречената схема ДДС въртележка за многократни препродажби на автомобили в различни страни от ЕС. Разследващите смятат, че те са подавали фалшиви декларации, че са платили данъци върху продажбите, които след това са им били възстановени от държавата. Така те са причинили загуби от поне 13 млн. евро.


Групата е действала основно в германския град Айхщат и в индустриалния италиански център Милано.Членовете й купували луксозни автомобили от германски автокъщи. Още при продажбата, която се е извършвала от мним италиански дилър, се обявявало, че колата се изнася в Италия и затова сделката се е освобождавала от плащане на ДДС в Германия, тъй като според купувача е трябвало да бъде регистрирана в Италия.


От съобщение на полицията в Горна Бавария става ясно, че обиските извършени в трите държави, са били общо в 46 обекта. Един от тях е в България, 28 в Италия и 17 в Бавария. В България е издадена и една заповед за арест, като не се уточнява дали става дума за български гражданин. Останалите 10 ареста са извършени в Германия (4) и Италия (6).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ПЕНСИОНЕР 20.10.2021 21:36

    Точно така.Започва се от долу нагоре.Полека лека.От тази схема ще излезе нещо достатъчно голямо.Ще се стигне и до бяло брашно,разбира се ако не е премълчано в текста.

  • 001 иВан Гог-ов 20.10.2021 21:35

    На такива акции в Банкя Сити им викаме "ПУНТА МАРА" или вдигане на медиина пушилка! В България се краде по 15-20 МИЛИАРДА € на година от държавата, те за целия ЕС "открили" огромната сума от 13 милки в €, ха ха ха ха !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които