Свързани новини

05.10.2021 17:02

България се нуждае от умиротворяване: Кандидатът за президент Цвета Кирилова

Видян 1547 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България се нуждае от умиротворяване, от един нов облик, едно красиво представително лице в лицето на нашата държавност, което да представлява България по един много достоен и отговорен начин на международната сцена. Тук не визирам лично моята личност като визия, аз визирам личността на България по света - какво искаме да покажем от България на държавите, с които си партнираме и имаме ежедневен регионален и международен диалог, на държавите, с които бихме искали да създадем нови контакти и взаимоотношения. В момента българската държавност е разпокъсана от противоречия – административни, политически, геополитически. Конфликти в обществото се наслагват благодарение на неспособността на политиците да формулират националната цел пред обществото", каза за БНР Цвета Кирилова, журналист и председател на Сдружение "Азбукари".


Тя се кандидатира за президент и избра за кандидат за вицепрезидент Георги Тутанов.


По думите ѝ българското общество е готово да приеме жена кандидат за президент.


„В целия свят има примери, които показват, че равнопоставеността на половете трябва да бъде на пиедестал и че двата пола са равни във всяка една ситуация - дали ще се кандидатира за даден пост, или ще заеме висша държавна позиция и или това ще бъде в бизнеса, в икономиката или в обществената сфера. Половете са равни и ние имаме равно право да бъдем активни участници в тези процеси“, допълни Цвета Кирилова в предаването „12 + 3“.


Тя обясни, че в Инициативния комитет, който подкрепя нейната кандидатурата за президент и кандидата за вицепрезидент Георги Тутанов, участват личности от университетските среди, инженери.


„Ние не сме търсили хора, които са твърде популярни в общественото  пространство, а хора, които имат постижения и са останали незабелязани в медиите, които ежедневно поставят камък по камък и променят действителността в своята професия. Това са отговорни хора, които подкрепят дейността на Сдружение "Азбукари".


Кандидатите за президент и вицепрезидент Цвета Кирилова и Георги Тутанов ще разчитат на дарения за финансиране на предизборната си кампания.


„Ние заявихме висока амбиция. Ние не трябва да се самооценяваме. Тръгваме на равен старт, ще го изясним колко стартът беше равен. Тези, които трябва да дадат оценка, са българските граждани, а не ние да си дадем оценка доколко е равен стартът. С цялото ми уважение към професор Герджиков, към останалите кандидати, в кампанията ние винаги сме казвали, че ще водим елегантна и позитивна кампания“, коментира в студиото на „Хоризонт“ кандидата за вицепрезидент Георги Тутанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.10.2021 16:47

    Ле ле, тази е пълна кукувица и абсолютна пародия. Все пак и тя бая захлеби с нейнното измислено сдружение, ама нали е от харема на Бочко

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион