Свързани новини

24.09.2021 09:55

Гешев спира всички дела, касаещи бившите управляващи: Рашков

Видян 2750 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата не е предприела действия по нито един от сигналите за злоупотреби, подадени от служебното правителство. Това заяви пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков. Според него по всички материали, изпратени на държавното обвинение, умишлено се бездейства, за да мине време. По думите му главният прокурор Иван Гешев "брани" бившите управляващи по всякакъв начин, предаде Медиапул.

"Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас - като държава, като народ. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи", заяви силовият министър.

Прокурорът излезе в отпуска

Рашков даде пример с материали, които били изпратени в прокуратурата от регионалното министерство още през лятото. Ставало дума за строителството на магистрали. Следователи от националното следствие са предложили на наблюдаващия прокурор да се направят обиски в няколко частни фирми. Според Рашков обаче прокурорът "оставил настрана" предложението и изязъл в отпуск, който продължил допреди седмица.

Министърът допълни, че не е сигурен дали при строителството на магистрала "Хемус" изобщо има законни действия. Няма нито разрешение за строеж, нито отчуждителни процедури, коментира той.

"Има едни доставчици, които играят ролята на строители и които, разбира се, нямат абсолютно никаква отговорност относно качеството. И затова ваши колеги бяха преди около година-две на река Вит, където заснеха кадри как се копае от дъното на реката, може би баластра, може би някакви други материали, с корените, с тинята, за да може да поставят всичко това в основите на магистралата. Разбира се, ако такива материали са използвани във всичките части на това, което е започнато да се строи, след някоя и друга година ние ще видим какъв ще бъде ефектът като качество", заяви Рашков, описвайки схемата, по която през последните години се строят пътища. Формално изпълнителят е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.09.2021 13:17

    Каскета за разлика от Цацата е уникално прост селски хитрец и ще си го отнесе тъпкано. И за всичките незапочнали, прекратени или приключили със споразувения разследвания, щото това всичко значи милиони в тайните му сметки

  • 001 Anonimen 24.09.2021 10:10

    Все още смятам, че без война в България не може да настъпи демокрация и почтеност, народа да живее достойно и морално, защото съдебната ни система не е съдебна система, а "битпазар" на който се продава "стока" само за милиони, здравната ни система е търговия със здраве и смърт, такава държава никога не е тръгвала по "правия път" без намесата на оръжието което да изпълни своето предназначение ! А колко е прост този народ е също от значение, защото простотията решава винаги в полза на беднотията !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.