Свързани новини

20.09.2021 10:22

Антиваксъри нападнаха медици в мобилен пункт за ваксинация във Варна

Видян 1172 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера във Варна група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация. Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията, съобщават от здравното министерство. Районната прокуратура във Варна се е самосезирала след публикации в медиите.


"Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи. Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19. Ваксинацията срещу COVID-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират", заяви в позиция до медиите здравният министър Стойчо Кацаров. 


Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите. Министърът настоява прокуратурата да разследва случая и, ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда.  


"Няма да им позволим, заради самите тях. В същото време, когато антиваксърите нападнаха нашите медици, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19. Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксери развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки", се казва още в позицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.09.2021 21:09

    Всичко се преекспонира умишлено. Човек за ваксина е поискал разрешителното за ваксината, която ще му слагат. Няма ли право и на това?!

  • 001 Anonimen 20.09.2021 12:54

    Не са ги нападали, а насилвали сексуално.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови