Свързани новини

07.09.2021 15:34

Ако си измисляме приходите - това е равносилно на взривяване на бюджета: Василев

Видян 1149 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако си измисляме приходите - това е равносилно на взривяване на бюджета. Това каза министърът на финансите Асен Василев от парламентарната трибуна, предаде Фокус.

"Здравейте, колеги, ако мога така да се обърна към вас. Имам две реплики към изказването на г-н Цонев. Първата реплика е колко допълнителни вноски могат да бъдат събрани докрая на годината - става на база на разчети на НАП, НОИ и всички други приходни агенции. Ако НС реши да си измисли приходи, които не съществуват и да тръгне да ги раздава, трябва да си поеме отговорността. Трябва да е абсолютно ясно тези приходи дали ги има и дали ги няма. Ако тези приходи ги няма - това е равносилно на взривяване на бюджета. Ако измисляме приходите", заяви още Асен Василев.

Той заяви, че правителството е направило издържано предложение, Комисията по бюджет и финанси е проявила достатъчно разум, разгледала е предложението, нанесла е корекциите, които са необходими, използвайки калкулатор - така, че приходите са равни на разходите", каза още министърът.

Финансовият министър заяви, че се правят предложения за приходи, които не съществуват и които предложения са паднали в Бюджетна комисия. "Специалистите са се произнесли, че тези приходи не съществуват и съответно срещу тях не може да се правят разходи. Вашите експерти гласуваха на бюджетна комисия и гласуваха. Въпросът ми към вас е защо не слушате вашите собствени експерти?", заяви още министър Василев.

По думите му Законът за бюджета е сложна материя и тя трябва да бъде решена от хора, които знаят какво правят.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог