Свързани новини

23.08.2021 14:41

Няма да се пазарим за мандата: Нинова към Манолова

Видян 1984 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Мая Манолова от "Изправи се БГ!Ние идваме" е направила предложение да се съберат трите партии на протеста и БСП, за да решат помежду си на коя от партиите да връчи президентът третия мандат, да изработят приоритети за бъдещо управление и да се консултират за състава на Министерския съвет. Нинова отхвърли предложението на Манолова:

"Партиите не могат да вземат такова решение. То е единствено в правомощията на президента Радев". Припомняме, че ДБ и ИТН заявиха, че отказват кабинет с мандата на Нинова.

Соцлидерът добави, че ако не бъде връчен мандатът на БСП, социалистите са готови на допълнителни разговори с политическата сила, на която бъде гласувано доверие за съставяне на правителство.

Лидерът на БСП предлага седмицата преди да бъде връчен третият мандат за съставяне на правителство, да бъде намерена парламентарна подкрепа за актуализацията на бюджета:

Корнелия Нинова подчерта още, че вместо партиите да се "пазарят" при кого да отиде мандатът,
трябва до петък да се постигне съгласие по актуализация на бюджета. Според нея постигането на мнозинство по темата във фрагментираното 46-о Народно събрание би било голям успех: 


"Актуализацията е абсолютно наложителна. Разбира се, с някои от предложенията на служебния кабинет, както сме ви казвали и по-рано, ние не сме съгласни и няма да ги подкрепим. Някои от тях ще подкрепим, но ще внесем и свои, но за да не стане така, че всички групи парламентарни да си внасят свои някакви и накрая нищо да не се приеме, пак казвам: основното, за което стоим пред вас, е да потърсим съгласие по актуализацията на бюджета".



В отговор Мая Манолова настоя, че "няма никакво време за губене до петък" и че след като няма съгласие, то президентът да е инициатор на преговорите около третия мандат. "За нас няма значение коя ще е политическата формация, която ще инициира разговори, просто не трябва да бъде загубен нито един ден, но след като и ИТН, и БСП отказват, призовавам президентът да ги инициира", коментира пред репортери Манолова.

Тя не можела и да си обясни поведението на "Има такъв народ" и БСП. "Съвпадането на три кризи ще е огромен проблем за народа, за фирмите, за домакинствата, така че е време за лидерство. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" потвърждаваме, че сме готови за разговори и ще положим всички усилия за сформиране на правителство, допълни Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева