Свързани новини

18.08.2021 20:48

Има вероятност за нови санкционирани от САЩ по Магнитски: Асен Василев

Видян 3392 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Има вероятност за нови санкции по глобалния акт "Магнитски" на САЩ. Това заяви в отговор на въпрос на БНР служебният финансов министър Асен Василев. Той беше изслушан по темата за списъка "Магнитски" на закрито заседание на временната парламентарна комисия по темата.


На 2 юни американското министерство на финансите обяви, че шестима български граждани, сред които Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, ще бъдат подложени на финансови санкции заради участие в корупция.


По думите на Асен Василев става дума за евентуално разширяване на списъка на санкционираните от САЩ лица с други български граждани. "Американската страна взема тези решения едностранно, така че не мога да ви дам никаква допълнителна информация", каза Василев, като уточни, че разширяването на списъка е само вероятност и не е сигурно.


От седмици неофициално в парламента се чуват слухове кои е възможно да влязат в нов американски списък по "Магнитски". УТРЕ ЩЕ ДАДЕМ ЖОКЕРИ.


Санкциите по закона носят сериозни репутационни щети не само на директно включените в сипсъка лица, но и на техните контрагенти и особено на банките, които работят с тях. Финансовите институции могат да отнесят и тежки глоби, ако бъдат засечени, че са извършили трансакции на санкционирани лица.


Делян Пеевски, Васил Божков и техни бивши съдружници (например братя Найденови) обявиха, че са обжалвали в съда последствията от включването си както в оригиналния американски списък, така и в българското му разширение. До момента съдебната практика е противоречива за това какви могат да бъдат реалните последствия за санкционираните физически лица и фирми на българска територия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв