Свързани новини

18.08.2021 16:02

Радев накара Карадайъ да обяснява коя му е родината-майка

Видян 5343 пъти | Коментари 12
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днешната консултация с ДПС на президента Радев неочаквано роди зрелищен сюжет. Мустафа Карадайъ бе накаран да се обяснява коя му е родината-майка. По този тъй жизненоважен за България въпрос възмутен с коментари се намеси дори уравновесен иначе човек като Йордан Цонев, предаде Сега.


По същество самата консултация бе безинтересна. Но в един момент Радев попита защо преди два дни Карадайъ напусна предсрочно Консултативния съвет за национална сигурност. Лидерът на ДПС кротко обясни, че го е сторил, защото съвещанието се е отклонило от дневния ред. Превърнало се било в обсъждане на исканата от Радев актуализация на бюджета. Карадайъ лежерно стрелна част от изказаните от служебните министри тези на съвета, а после се спря на факта, че президентът не му позволил да зададе въпрос за гражданството на Кирил Петков. И от тук настана караницата. Радев, който три часа по-рано пространно бе защитил пред журналисти министъра на икономиката,  контрира Карадайъ: "Аз не мисля, че е много удачно точно вие да повдигате тази тема. Да си гражданин на Република България не означава само да имаш паспорт, а да носиш България в цялото си сърце. След като разбрах, попитах Кирил Петков коя е неговата родина-майка: България или Канада. На което получих еднозначен отговор: България. А вие, г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?". Въпросът бе препратка към неотдавнашно изказване на Карадайъ в Турция за родината-майка. "Моята родина е България. Мисля, че всичките 51 години, които ги имам, са доказателство за това", отвърна Карадайъ. После обаче се втурна в разсдъждения за родини и прародини, както стори и след лумналия скандал в Турция. Сега отново искаше да обясни, че родина е едно, а прародина - друго.


Тук вече се намеси и Цонев. Той мъдро разясни чрез бесарабските българи каква е разликата между родина и прародина. Последваха тристранни подмятания за принципност, учтивост и коректност. На финала Радев помоли Цонев да се поуспокои.


Последната дума задочно се падна на Карадайъ. На излизане пред журналистите той каза: „Г-н Радев е може би изнервен, предвид политическата ситуация. Разбираемо е. Не е научен урокът за анти-ДПС риторика. С анти-ДПС риторика, с омраза няма да бъде решена нито една от кризите – икономическа, здравна и т.н.“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 19.08.2021 00:52

    006, човечеството е на тази планета като цивилизация много милиони години, но времето и природните катаклизма са поизтрили доста. Наскоро беше открит човешки череп на европеид в северен Китай, който е на 250 хил.г., в Западните щати - град на 150 хил.г. ДНК-то на най-старата мумия в Перу, от 16 хил.г, която испанците не са успели да унищожат, показва гени на тюрки от нашата група и на арии.ДНК-то на скелетите, открити в пещерата Бачо Киро, до Дряново пък показват гени на корейци и индо-европейци от преди 240 хил.г.Ариана е много късно явление в историята на индо-европейците. Дори Гьобекли тепе и двете египетски цивилизации, преди и след потопа, са нещо от вчера.

  • 006 Anonimen 18.08.2021 21:55

    Да припомним какво означава името на най-старата държава на европеиския континент БългАрия . Бълг - светъл,умен,мъдър,разумен.Ария - слънчва страна ,в която живеят синовете и дъщерите на слънцето . Преди въобще да бъде заселена Европа с хора , българите , баварците ( Бавария ), маджарите ( Маджария-Унгария )и хазарите ( Хазария ) са живеели в държавата Ариана ( в днешна Персия ) и са кръвно свързани. Климата в Европа се подобрява от много студен към по-топъл и следва голямото преселение на арийците от Ариана към Европа . Българският народ е запазил спомена за пра-пра-пра родината си Ария ,като е кръстил някои местности , реки , езера ... с името Ария ; езерото Ариана в София ...........

  • 005 Anonimen 18.08.2021 21:06

    Попов, Алек, булгар не са носели тюбетейки и тюрк, носели са кожени шапки с гарнитура, като казахите и монголите. Тюркът, както вече казахме някъде, е вид шапка подобна на качулка, покрива ушите и врата и се е изработвала от вълнена плъст. Може да се види на картината на Репин Запорожци пишат писмо на турския султан - има двама трима от героите с тюрк на главите, и при конниците на Будьони. Народите, които носели такива шапки, по уподобяване, ги наричали тюрки. Амин.Broadcasting over.

  • 004 Anonimen 18.08.2021 20:57

    Бу(о)лгар също някога, но доста някога, са били сравнително "чисти" тюрки, но те са в конфедерата на Ксюнг-ну=Свиреп роб=Хун/Хуну, европейското произношение на Ксюнг-ну и са били смесени с арии още 2в.пр.н.е, а може би и по-рано. По-известните племена в конфедерата на Ксюнг-ну са били булгар, казахите, гьоктюрки, токарийци, скити, сармати (арии), и след 2в н.е., към западната вълна на ксюнг-ну/хуну се присъединяват готите. Основателите на Магна България и съвременна България са смес от горните народи защото Аспарух е син на Кобрат, Кобрат е син на Ерник, а Ерник е най-малкият син на Атила, на който пък майка му е скит, а жена му е от готски произход. Това мога да ви го напиша с твърди факти, а не като Попов, Алек, който се опитва да имитира, неуспешно, Умберто Еко.

  • 003 Anonimen 18.08.2021 19:49

    Повечето мюсюлмани, пък и християни в България, не правят разлика между религия и етнос. Българските мюсюлмани НЕ СА тюрки османлии. Иначе, 2/3 от европейците имат И тюркски гени, вкл. Ото фон Бисмарк (вж. падналия горен клепач) защото имат ОБЩА прародина, евро-азиатските степи, които са от Унгария на запад до Тихия океан на изток. Живеели са съвместно и са се смесвали от много дълбока древност. Тюркските народи са йогюр (угри) и йогюз, нацията с най-много тюркски гени до 80-85% са финландците, комшиите на юг имат само около 1/5 тюркски гени, и то не всички, защото това е бившата Източна римска империя. Българските мюсюлмани, и хпистияни, имат и тюркски гени, но тези гени са от хазари, печенеги, кумани, татари и пр. и им личи. Е, и циганско имат. Населението се ислямизирало по много причини. 1. Защото е официална религия в империята 2. Защото данъкът за мюсюлмани е бил по-нисък от този за християни. 3. Да не им вземат децата еничери. Еничерите се набирали само от християнски семейства. По тази причина някои са приели и юдаизма, юдеи не са се вземали за еничери. 4. Да направят кариера - Пири Рейс и Сюлейман на Шипка не са турци И т.н.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева