Свързани новини

03.08.2021 14:08

САЩ махат визите за Хърватия, но не и за България

Видян 1336 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

САЩ направиха една от последните стъпки към премахване на визите за Хърватия, става ясно от профила на американския държавен секретар Антъни Блинкен в Туитър, пише Сега.


"Днес номинирах Хърватия за присъединяване към програмата за отмяна на визите. Тази стъпка към безвизово пътуване признава огромния напредък на Хърватия в постигането на строгите стандарти за страните участнички в програмата. Очакваме още по-силни отношения между САЩ и Хърватия", написа той.


Така на практика от целия ЕС с визи за САЩ остават единствено Румъния, Кипър и България. При България за миналата година процентът на отказани визи е бил 9,75 на сто, което е далеч от изискванията на американците за 3 на сто.


Наскоро стана ясно, че правната комисия на Европейския парламент дава на съд Европейската комисия за това, че не е действала срещу Съединените щати за незачитане на визовата реципрочност. Причината е, че американските визи все още се прилагат за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър. Очевидно този проблем отпада за Хърватия.


Комисията има правно задължение да действа и Европейския съюз трябва да защитава по един и същ начин правата на всички свои граждани, обявиха хора от ръководството на комисията и на европарламента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.08.2021 21:12

    ИДИОТИТЕ ПАТРИОТИ ПЛАТИХА НА ЯНКИТЕ МИЛИАРДИ ЗА НАРИСУВАНИ ХВЪРЧИЛА, ЗА ДА НИ ГО ВКАРАТ ОТЗАД СЕГА !

  • 001 Anonimen 03.08.2021 21:10

    Е, че кой е очаквал да махнат визите на държава от схемата "Магнитски" ? Никой не иска да пуска при себе си корупция, всеки гледа да я ограничи, а с това да докаже, че работи за народа си !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак