03.08.2021 12:08

Превозвачите скочиха на Балтова за бусовете 8+1

Видян 3907 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на Конфедерация на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова се обърна към министъра на туризма Стела Балтова и министъра на транспорта Георги Тодоров във връзка с новите законодателни инициативи на Министерството, пише TravelNews. В прессъобщение ведомството сподели, че позволяването на превоз с бусове тип 8+1 ще улесни малките екскурзии, които са търсени в момента поради COVID-19. Според тях извозването на туристи с транспорт от този вид ще излезе от сивия сектор и ще бъде узаконен. В писмото си Милтенова се противопоставя напълно на предложението да се регламентира превозването на туристи в МПС тип 8+1 от иметo на всички превочвачи.


Според Закона за автомобилните превози, пътници могат да се превозват срещу заплащане /с търговска цел/ с моторни превозни средства, предназначени за превоз на повече от 9 лица, включително водача. Това означава, че всяко МПС с 9+1 места може и се използва от лицензираните превозвачи за превоз на пътници. Именно тези транспортни средства са подходящи за “малките екскурзии”, за които от Министерството на туризма са загрижени. Всеки лицензиран превозвач е длъжен да предлага такъв вид транспорт, който е абсолютно легален.


Милтенова показва загриженост и по друг проблем. В писмото си тя заявява: “Недоумение буди и фактът, защо Министерството на туризма, след като е установило наличието на извършвани нарушения по Закона на туризма, не прилага предвидените административно-наказателни разпоредби, прикрива една нерегламентирана от закона дейност?”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Радка Мандилова - Национално сдружение Случаен превоз 04.08.2021 20:52

    Уважаема госпожо Шомова, Уважаеми господин Иванов, в статията е посочено, че госпожа Миленова възразява от името на всички превозвачи. В качеството си на председател на Национално сдружение случаен превоз - браншова организация на превозвачи, работещи в сферата на туризма с над 100 членове в цялата страна, Ви уведомявам, че нашата организация подкрепя предложенията на министъра на туризма и е основен техен инициатор. НССП също така счита, че наказателните разпоредби на чл.234г от НК са противоконституционни, което сме изразили и в поискано от КС становище по Конституционно дело номер 10/2021г. Ще бъдем благодарни ако коригирате статията си. Оставам на разположение за допълнителна информация!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови