30.07.2021 15:07

Премиерски Барбадос се бори срещу UK короната, не е ясно чий е почетният консул - републикански или монархически

Видян 2390 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Понеже покрай кандидат-премиера Петър Илиев Барбадос нашумя в България, а не всеки е длъжен да знае нещичко за карибския остров, нека да уточним, че в момента той се бори за независимост и не е ясно на коя точно власт е почетен консул номинираният от Слави да оглави българската изпълнителна власт. Преди 10 месеца късчето земя обяви, че ще отхвърли върховенството на британската корона и ще стане република до края на ноември тази година. Дали тази работа ще се получи обаче е отделен въпрос. Защото, освен отхвърлянето на "робството" от Лондон, ще трябва да се сменя и формата на управление, което не е проста работа. Може пък Илиев да помогне - все пак е бивш консултант на БСП по конституционни дела.
В реч пред местния парламент генерал - губернаторът на острова Сандра Мейсън обясни, че след като уж е получил някаква независимост преди повече от половин век, Барбадос "не може повече да се съмнява в способността си да се самоуправлява". Т.е. от автономен доминион иска да бъде самостоятелна държава.

Ако страната се отдели напълно от британската корона, Елизабет II ще изгуби суверенитета си над една от последните държави от британската Общност на нациите, която я признаваше за държавен глава, отбелязва Франс прес.

Говорител на Бъкингамския дворец заяви, че решението зависи "от властите и населението на Барбадос". Тоест, не се очертава Барбадоска война.
За любопитните да опознаят отблизо барбадоската демокрация, дотам от София се стига само с полет през Лондон, което важи и за почитателите на певицата Риана, която е най-известната личност, родена на полузависимия карибски остров. 
 



Малката карибска държава Барбадос обяви, че ще отхвърли върховенството на британската корона и ще стане република до края на ноември следващата година.

В реч пред местния парламент генералният губернатор на острова Сандра Мейсън обясни, че след като получи независимост преди повече от половин век, Барбадос не може повече да се съмнява в способността си да се самоуправлява.

Ако страната се отдели напълно от британската корона, Елизабет II ще загуби суверенитета си над една от последните държави от британската Общност на нациите, която я признаваше за държавен глава, отбелязва Франс прес, цитирана от БНР.

Говорител на Бъкингамския дворец заяви, че решението зависи "от властите и населението на Барбадос".

Прочети още на: https://www.dnes.bg/world/2020/09/17/barbados-othvyrlia-britanskata-korona-stava-republika.463122





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни