19.07.2021 13:07

Зелена класна стая на Витоша от Пощенска банка и Mastercard

Видян 2438 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Зелена класна стая“ в непосредствена близост до Музея на мечката вече посреща всички посетители на Природен парк „Витоша“. Иновативният амфитеатрален кът за учене и забавление е резултатът от първата фаза на съвместния проект на Пощенска банка, Mastercard и Природен парк „Витоша“. Вторият етап на проекта ще включва изграждането на свързваща алея между „Зелената класна стая“ и местността Дендрариума, за да може туристите да се придвижват безопасно в гората между двата обекта, без да ползват главната пътна артерия.


Близо 100 служители от двете компании активно се включиха в довършителните дейности на проекта. Специалните гости Деян Донков и Радина Кърджилова също дадоха своя принос за създаването на креативното пространство, в което децата ще могат да учат и да се забавляват на открито, сред природата на Витоша. Доброволците лакираха и довършиха изградената амфитеатрална сцена с прилежащите ѝ маси и пейки, поставиха информационни табла за локацията и образователно табло с любопитна информация за растителните и животинските видове, лакираха всички маси и пейки „Витошки тип“, които се намират в района, поставиха ново интерактивно табло, показващо къде живеят и с какво се хранят животните, които можем да срещнем на Витоша. Зелената класна стая е конструирана в унисон с модерната концепция за учене чрез игра и част от масичките на амфитеатралната сцена са с вградени настолни игри – два „горски“ шаха и пъзел, като за най-малките посетители на планината има поставен и часовник с нощните и дневните животни. Привлекателни и интерактивни, таблата и игрите дават богати възможности за учене, възпитават уважение към животинските и растителни видове, които се срещат на Витоша.


продължи >>

Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред