Свързани новини

25.05.2009 11:55

Борисов: Въпросът за коалиция ГЕРБ-БСП не стои

Видян 1559 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпросът за коалиция между ГЕРБ и БСП не стои. Компроматите на Сергей Станишев и компания показват, че заради мен те работят срещу държавата, заяви в обширно интервю за днешния брой на вестник "Стандарт", цитирано от БГНЕС, кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.


"Такъв въпрос не стои. Компроматите на Станишев и компания показват, че заради мен те работят срещу държавата. Как да направим коалиция? Да оставим заменките на гори ли? Или заменките на сгради в София и хилядите им далавери. Не!", категоричен е столичният градоначалник и добавя: "Ако Станишев бе дошъл да разговаряме по проблемите на София, когато му пратих първото писмо, можехте да ми зададете този въпрос. Ние вече бяхме дали пример, че можем да работим заедно. Но сега е невъзможно".
Кметът Борисов не е съгласен с думите на президента Георги Първанов, че в ситуация на финансова криза всяка коалиция е по-добра от повторен вот. "Не съм съгласен. Ако президентът смяташе така, още миналата година, когато настоявахме, трябваше да има предсрочни избори. Тогава щяхме да видим кой къде стои, щеше да има стабилно правителство. Но това време се пропусна. Изпускаме златни шансове, за съжаление, цялата ни история е изпъстрена с такива моменти", заяви Борисов. Попитан дали отново ще се яви на дебат с премиера Сергей Станишев, кметът отсича: "Явихме се вече на дебат. Поне сто пъти написах писма на Станишев, че искам да отида при него в Министерския съвет, за да дебатираме проблемите на София! Той отвърна, че не му е работа да си говори с мен. Когато трябва да се свърши нещо, не му е работа. Когато иска да направи шоу, тогава му е работа!"
На въпрос на "Стандарт", дали ще направи коалиция с Иван Костов, Борисов заявява: "Знаем какви проблеми създава коалицията на управлението у нас. Всички видяхме това през последните години. Затова убеждаваме българите да дадат доверието си на една партия. Ако не управлява добре, да дойде друга. Това е демокрацията". По тази причина, обяснява Борисов, ГЕРБ е излязла с решение, въпреки настояването на Синята коалиция, да се яви самостоятелно на изборите. "Искаме ние да си носим отговорността. Никакво основание не сме дали да се говори, че гласим някаква коалиция. Точно обратното", подчертава столичният градоначалник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей