Свързани новини

09.07.2021 12:18

Караянчева заплашвала шефа на полицията в Кърджали заради проверки за купуване на гласове: Рашков

Видян 6142 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият председател на НС Цвета Караянчева, известна с призива си към протестиращите "ходи пеша, бе", се е обаждала на регионалния директор на МВР в Кърджали и го е заплашвала, обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.



Той обясни, че полицията е провеждала операция в района на Кърджали за купуване на гласове. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион, според това дали те ще гласува за ГЕРБ, или няма.


„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си. И защо предприема действия срещу тези държавни служители, тъй като те са активисти на ГЕРБ. Обадила се е след 22:00 часа”, заяви Рашков, предаде Нова тв.


Има ясни резултати от работата на МВР. По една или друга причина предходното ръководство на МВР не е полагало такива усилия, свързани с изборните правила на гражданите. Вероятно една от причините е, че последните двама министри – Терзийски и Маринов, в момента са кандидати за народни представители от листите на ГЕРБ. До 4 април има само няколко дела, образувани срещу други партии. А сега има шесткратно увеличение на образуваните досъдебни производства”, заяви още Рашков на брифинга. Той уточни, че има телефонния номер, от който е направено обаждането. Стана ясно, че става дума за акция в Момчилград, където шефът на ДГС е бил задържан.


По-късно Караянчева призова във ФБ регионалният директор на МВР в Кърджали да излезе публично и да заяви "дали, как и с какво съм го заплашвала, в противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели да ме дискредитира персонално в навечерието на изборите и да предизвика ескалация на напрежението в региона".


„Образуването на досъдебни производства е работа и на българската прокуратура.Нямаме обяснение, защо тя не е го е правила. До 4 април има около 1000 сигнала, които съдържат данни


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.07.2021 12:48

    Простата кърджалийска поцинкована кофа/путка не е известна само с тази фраза за ходене пеша. Тя подари и календари от предишни години на някакви стари хора в дом, защото били с хубави картинки. Само й вижте интеУекта - ниво на тригодишно цигане.

  • 001 Anonimen 09.07.2021 12:42

    Простата кърджалийска пута продължава да доказва, че няма достойнство и срам ! На какво семейство е представител се пита всеки нормален българин и си отговаря, че щом продължава да доказва наглост, простотия и недостойно поведение, значи всеки член на фамилията и няма нито достойнство, нито срам...това същества загубили човешките си качества в името на корупцията и парите ! България би трябвало да се срамува от това какъв Председател на НС е имала в лицето на ПКП-то от Кърджали същество без ДОСТОЙНСТВО и МОРАЛ !

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Ден, в който или трябва да следвате нормите каквито са

Ден, в който или трябва да следвате нормите каквито са