Свързани новини

21.06.2021 13:19

В Китай на 90% е преустановен добивът на биткойн

Видян 2151 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много „ферми“ за биткойни в провинция Съчуан – една от най-големите бази в Китай за генериране на криптовалутата – бяха затворени в края на миналата седмица, съобщи Радио "Китай", предаде 24 часа.


Това означава, че поне в краткосрочен план, се спират над 90 процента от капацитета за добиване на биткойни в страната, след като властите и в други ключови райони в северен и югозападен Китай предприеха подобни стъпки.


Някои играчи в бранша изразиха надежди, че регулаторите в Съчуан, където водноелектрическите централи са в изобилие, могат да възприемат по-мек подход. Но последната забрана подчертава решимостта на Пекин да ограничи спекулативната търговия с криптовалути, за да контролира финансовите рискове, въпреки определени ползи за местните икономики, смятат наблюдатели.


„Изходният прозорец се затваря и ние се опитваме да намерим „ферми“ в чужбина, за да инсталираме нашите устройства за добив“, заяви пред Global Times пожелал анонимност собственик на ферма за биткойни, добавяйки, че редица негови колеги са претърпели огромни загуби.


Комисията за развитие и реформи и енергийното бюро на Съчуан излязоха със съвместно известие в петък, с което наредиха на местните електроенергийни компании да „проверят, изчистят и прекратят“ до неделя всички операции, свързани с добива на биткойни на територията на провинцията. В документа са изброени 26 фирми, които са били инспектирани и докладвани като потенциални „ферми“ за добив на криптовалута, включително


 



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,