Свързани новини

13.06.2021 09:26

НАТО ще се обяви против ядрени ракети с наземно базиране в Европа

Видян 2224 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страните-членки на НАТО се готвят да обявят на предстоящата среща на върха в Брюксел и в навечерието на срещата на президентите на Съединените щати и Русия - Джо Байдън и Владимир Путин, че са против разполагането на ядрени ракети с наземно базиране в Европа. Това съобщава изданието „Дифенс нюз“, което се позовава на източници от Европейския съюз и американския Конгрес, предаде ТАСС.


Такава разпоредба се съдържа в проекта на комюнике, което трябва да бъде публикувано след приключването на срещата на върха на НАТО.


„Тази стъпка се разглежда като евентуален начин да се намали  напрежението в отношенията с Москва и да се направи първата стъпка в диалога за контрол на оръжията преди срещата на върха между Вашингтон и Москва в Женева на 16 юни“,  предаде БНР.


32-ата среща на върха на НАТО ще се проведе в Брюксел на 14 юни, а след това – на 16 юни, в Женева ще се срещнат Байдън и Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 13.06.2021 18:16

    НАТО има повече от 10 пъти превъзходство при конвенционалните сили и средства.

  • 005 Anonimen 13.06.2021 17:48

    И в добавка - днес отново трейли сутринта, дъжд след обяд. Подгизна ми градината заради натовски маневри. На вас в градовете, ще ви внесат, ще си купите. Аз, ауткаста с какво и от къде да си купя, бе майка ви циганска продажна.

  • 004 Anonimen 13.06.2021 13:57

    Чудно ми е изкуфелия краварски дъртак като се срещне с Путин ,дали ще помни какво са му казали да приказва?

  • 003 Чурулик Марийкин 13.06.2021 12:20

    Изобщо - това не е мирно предложение, това е подигравка към Путин. Команда - "Изуй си гащите !" В Кремъл трябва да са луди да се съгласят на такова "разоръжаване". Руският ядрен "тризъбец" има един централен "зъб" - по-дълъг от другите два зъба, и това е точно наземно базираните ЯО. Както МКБР /предназначени изключително за Чичо Сам/ , така и ОТР "Исккандер", които могат да носят ядрен заряд , които покриват 2/3 от Европа и с малко доработка - цяла Западна Европа. Русия не я прави, защото коректно се придържа към Договора за Ракетите със Среден Обсег, от който дефакто САЩ се отказаха... Накратко. Тая дебилна оферта няма как да мине, абсурдно е да мине пред Москва.

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 13.06.2021 12:18

    Отговорът на въпроса, защо НАТО имат такива мераци е, че САЩ общо разполагат на въоръжение с под 200 тактически ядрени заряда, а Русия - с над 2000. Освен това през 2019 в The National Interest имаше статия, в която се говореше за складирани в Русия над 15 000 тактически ядрени заряда, наследство от СССР, напълно годни за употреба поне още 50 – 100 години !!! Ха-ха-ха, тези са по-зле от тийнейджъри, бъркащи желаното с възможното. Да се молят да не избухне война, че ще гризнат дръвцето натовските завалии !!!

  • 001 Само ядрени ракети с наземно базиране" 13.06.2021 10:58

    И нито дума за ядрените ракети на морско или въздушно базиране? Лицемери!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден подчертава важността на завършването

Днешният ден подчертава важността на завършването,