Свързани новини

07.06.2021 09:31

Синдикатите искат скок на тока

Видян 2376 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Синдикатите настояват електроенергията да поскъпне с повече от 3% за битовите потребители и плашат с протести на жълтите павета”, заявиха в своя позиция от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).
„Токът скочи много на свободния пазар през тази година, но за държавния ТЕЦ и това е недостатъчно. Искат още 300 млн. лв.,  за година да си гарантират спокойствието и безоблачно съществуване. И пращат емисари. Кого? Пряко заинтересовани синдикалисти с лични бизнес интереси в ТЕЦ-а”, пишат от организацията.

„Бизнесът също да доплати милиони. Къде се е чуло и видяло? У нас. После тичат при бизнеса и министрите да се оплакват, че поскъпнал животът?!“, допълват те.
От  АОБР разпространиха съобщението си до медиите в отговор на синдикатите от ТЕЦ Марица Изток 2 , които преди дни предупредиха, че обмислят протести, заради изключването на ТЕЦ-а от регулирания пазар на електроенергия. Защо над 40 млн.лв. същият ТЕЦ похарчи за ФК Берое, никой не казва.
„Простичко казано: произвеждат стока, която никой не ще да купи, защото е безумно скъпа”, посочват от работодателската организация.  „Синдикатите в пандемия настояват, че токът ще поскъпне малко, а трябва да е повече”, подчертават в позицията си от организацията.
„Докато бизнесът се чуди как да оцелее в коронакризата, други тайно търчат по министерствата да спасяват ТЕЦ Марица Изток 2. Как да стане това? Някой трябва да плати? Лесно. Като изръсим всички електропотребители, бизнес и битови потребители с фиксирано доплащане за ТЕЦ-а през новата регулаторна година от 1 юли 2021 до 30 юни 2022 г. Със заповед на министъра на енергетиката под претекст, че спасяваме работещите там“, се казва  в съобщението.

„Ако платим само заплатите на работещите в ТЕЦ-а със сигурност ще ни е по-евтино – само 80 млн. лв./година“, заключват от бизнеса.

Кирил Пламенов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 08.06.2021 20:34

    Какво точно защитават синдикатите и защо!? Чрез Кодекса на труда, който е още от 1986г. са им дадени права да се бъркат навсякъде в държавата, при реално представителство от 12% сред работещите. Но се произнасят по всички въпроси - жизненото равнище, цените, пенсионерите, учениците и т.н. Това трябва да спре!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци