Свързани новини

02.06.2021 16:41

Тъщата на Ботокса взе кетъринга на Александровска незаконно, 498 млн.лв. потроши като директор на рутеща се болница бившият здравен министър

Видян 9429 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„През пролетта на миналата година, когато Александровската болница, както и всички ковид-болници, събираше дарения за респиратори и защитни облекла, работещите на първа линия медици са били изхранвани от фирмата на тъщата на тогавашния директор на болницата проф. д-р Костадин Ангелов (след това здравен министър и депутат от ГЕРБ). Плащани са по 8000 - 8500 лв. на седмица за кетъринг два пъти дневно. Това се е случило по договор с едноличния търговец, регистриран на името на майката на съпругата на Ангелов - Левски Спринт - Мариана Динекова. Фирмата притежава ресторант до столичния стадион Герена. Едноличният търговец не е подавал документи в Търговския регистър от 2009 г., за да се знае актуалното му състояние – само заради този факт не е редно да бъде доставчик на държавната болница по закон и точно заради това печели без конкурс дотацията.
Изборът на Левски Спринт - Мариана Динекова за доставчик не е станал с конкурс или търг, както повелява законът. Договорът е сключен не директно с болницата, а с фондацията в обществена полза Направи добро - Александровска, учредена от болницата и поликлиниката на Александровска и представлявана от проф. Ангелов.
Проф. Ангелов не е изпълнил и законовото задължение да излезе от управата на фондацията на болницата, след като е станал министър, а след това и депутат.


 ВИЖ СНИМКИ ТУК!


Според годишния отчет за 2019 г. фондация Направи добро - Александровска е събрала 63 хил. лв. от дарения, при 80 хил. лв. предишната година”, пише Капитал.
За 2020 г., когато бяха супер огромните ковид-дарения и тъщата е изпълнявала поръчка данни няма.
„Директорът на болницата безспорно е лице, което попада в кръга на лицата, които следва да спазват ограниченията, свързани с конфликта на интереси, но Ангелов не е предприемал никакви действия по този договор в качеството си на директор на болницата”, добавя още едно заобикаляне на закон по казуса Капитал.
 Ботокса си и признава, но незнайно защо прокуратурата и КПКОНПИ не го преследват: "Лично аз съдействах да намеря бързо такoва заведение с работеща кухня. Обърнах се за помощ към родителите на жената, с която живея на семейни начала. Те имат ресторант. Съгласиха се да изготвят меню за един ден, което да бъде предоставено на медиците в инфекциозната клиника. За проба. Персоналът остана удовлетворен от качеството на храната. Затова и фондацията реши да работи с този ресторант”.
Той, разбира се, не споменава, че по онова време заведенията бяха затворени под карантина, така че „помощта” на родата всъщност е спасила семейния бизнес. „По втория начин”. И то с парите от дарения за коронавирус към държавната болница.
Източването, капка по капка, има и друго лице. Предишният директор проф. Димитър Буланов, който в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 престъпник до престъпника 02.06.2021 23:23

    Цацата пак е заспал зимен сън и пропуска поредния конфликт на интереси на шайката. Изобщо защо ни е Цацаров и неговата раздута комисия от калинки и рода на хунтата като никаква работа не вършат и за това си получават огромни заплати?

  • 002 Anonimen 02.06.2021 23:10

    и какво, като триеш истината, печелиш само лъжи

  • 001 Anonimen 02.06.2021 22:40

    да, лекарските заплати са смешни и мизерни, за да бъдат принудени да изпитват новите молекули на фарма мафията, нищо не е случайно

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби