01/03

Свързани новини

31.05.2021 13:46

Как бъдещето на ул. Шишман не като „главната на Китен” свали политически маски и какво спечелиха сами хората от улицата

Видян 3712 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19 минути отдавна пише за ул. Шишман и как никой не чува гласа на хората, които живеят и работят там, когато взема някакви решения за нейното бъдеще. През последните дни духовете съвсем се разбуниха, покрай обществено обсъждане на течащия там ремонт. На 26 май имаше разговор между глухи: от една страна – представители на общината, и от друга - организацията на хората, поставящи своите конкретни проблеми, които уж били обсъждани или трябвало да бъдат обсъждани в бъдеще.
Това бе видяно като повод от двама неуспели кандидат-кметове – Игнатов и Бонев, да покажат истинските си лица на гражданите.
Именно двама от тях – една работеща и един живеещ на ул. Шишман, цитираме по-долу. И двамата са десни хора, и двамата са изявени критици на ГЕРБ, и двамата са кореняци.
В петък кметът Фандъкова се срещна с организацията на „Шишманци”, за да поеме ангажименти по техните искания, за което също я цитираме.

Александра Божкова, работи на ул. Шишман:



„Налага се за първи път в живота си да застана на страната на госпожа Фандъкова.
За протокола: фирмата, за която работя, само би спечелила, ако Шишман стане пешеходна улица.
Но истинска пешеходна улица, като най-добрите европейски образци.
Това, срещу които живущите възразиха, а отговорният и далновиден бизнес ги подкрепи, е превръщането й в “главната на Китен”, каквато е в момента Витошка.
Фактът, че двама неуспели кандидати за кметове нямат никаква представа от градско планиране, ме изпълва с ужас.

Да не се лъжем. Госпожа Фандъкова и екипът й вече 10 години показват, че и те са боси в тази дисциплина. Наясно съм, че решението да се откажат от проекта за ремонта на Шишман е продиктувано от притеснения за политическото им оцеляване. Но го приветствам и съм възмутена от опитите на Игнатов и Бонев да го употребят за користни цели.
Ако искате да направите нещо полезно за този град, изнесете стадион Васил Левски от центъра и го трансформирайте в огромен подземен и надземен гараж. Дотогава, налягайте си парцалите и се дръжте прилично”!



Проф.д-р Стефан Попов, живеещ на ул. Шишман:


 



”За съжаление проблемът с Шишман набързо се засили в брутална политическа посока. Протестът на живущите бе използван от две персони с необуздани амбиции за кметския престол, варненският архитект Б. Игнатов, и активистът на Спаси света Б. Бонев. В цели оргии от постинги г-жа Йорданка Фандъкова е наричана какво ли не, включително, неудобно ми е да го изпиша "простакесата от Московска". Това пропадане към дъното на всяко говорене е позорно, срамно и не отговаря на целите на недоволните от улицата. Никое обвинение не взема предвид действителния дебат.
Съпротивата на Шишман и карето се състоят в нещо просто: недопускане на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак