Свързани новини

17.05.2021 10:44

45-ият парламент бе платформа за предизборна кампания, не място, където да се решават проблеми: Цветанов

Видян 1891 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Невъзможността на 45-ия парламент да излъчи правителство е криза, каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов. Така той отговори на въпрос на водещия дали това е по-голямата криза, или фактът, че цялата власт сега е в президента Румен Радев. По думите на Цветанов служебният кабинет и ресорните министри нямат възможността да правят реформи и да се увеличават разходите за определени сектори. „Всеки в 45-то НС говореше за актуализация на пенсиите, но за това трябва да има актуализация на бюджета, а това не беше направено“.

Цветан Цветанов сподели, как с колеги в страната е коментирано, че е по-добре за Републиканци за България, че не са били част от 45-ия парламент. „Ние искаме да има нормалност и винаги сме заявявали, че трябва да има прагматично решаване по определени теми“. Това, което показа последният парламент не е езикът, който трябва да имат българските депутати“, категоричен бе Цветанов. „И аз съм бил понякога остър, но винаги съм знаел границата. Зад всяка една от парламентарните групи стоят определен брой избиратели, които са подкрепили и вярват на тези политици“, каза той.

Според Цветанов 45-ят парламент е бил една платформа за предстоящата предизборна кампания, но не и място където да се решат някакви проблеми. „Дори темата за ревизия на управлението – трябваше да има една или две теми, като „Турски поток“. Как беше направен, как беше реализиран, какви са заемите, с които задлъжнява държавата, дали това ще се отрази на енергийния микс, печели ли нещо държавата. А печалбата е никаква и това трябваше да стане ясно, защото по този начин можеш да покажеш, че искаш да излязат на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог