Свързани новини

16.05.2021 13:30

Този служебен кабинет е модел за излизане от безпътицата: Радев

Видян 3595 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Разбира се, че президентът носи отговорност за назначаването на служебното правителство . Така е по Конституция и аз не бягам от тази отговорност". Това заяви в предаването "Неделя 150" на БНР президентът Румен Радев.

Той подчерта, че винаги се е водил от отговорността за бъдещето на България и по този критерий е подбирал министрите в кабинета, без оглед на техните партийни пристрастия:

"Страхът все още не е отхлабил своя обръч и трудно хора се решават да заемат такава позиция точно сега. Тя е натоварена с много отговорност. Все още отишлата си съвсем скоро власт разполага с всички механизми - финансови и властови, но въпреки това има хора, които могат да застанат с лицето и с биографията си и да поемат тази отговорност" ... "Моите изисквания съм ги задал в началото, оттам нататък министрите имат пълната свобода да си подбират екипите и как да изпълняват тези задачи".

Държавният глава посочи, че този служебен кабинет е модел за излизане от безпътицата, в която се намира в момента България:

"45-ото Народно събрание показа точно тази безпътица", уточни той.

Румен Радев изказа опасение, че може да се стигне до трети избори за Народно събрание през тази година:

"Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и да съставят правителство в рамките на следващия парламент. Не е добре да нямаме парламент. България е парламентарна република, тя се крепи на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Криминалист 16.05.2021 14:38

    Скандалът с фурмите е ала-бала – самолетите превозиха чували с пари на Бойко до банка в Дубай. Тиквата има връзки в Дубай, които му помагат да скрие откраднатото от България. Скандалът с полетите до Дубай, с които уж пратихме храни на една от най-богатите държави в света – ОАЕ, а получихме12 тона фурми, е ала-бала и прах в очите на народа – самолетите пренесоха няколко чувала с пари на Бойко Борисов до дубайска банка, където са оставени по сметката на подставено лице.„Това може да ми коства живота, нормално е да се пазя. Истината е, че целият скандал с фурмите беше замислен и организиран от Баце с помощта на Иван Пилето с една-единствена цел – да се скрие част от заграбеното, защото протестите през лятото на 2020 г. вече вещаеха краха на мафията ГЕРБ. Бойко се беше изплашил сериозно, че може да се стигне до кървави ексцесии, които ще доведат до международен натиск да хвърли оставка. Милиарди, откраднати през последните години, обаче стояха кеш по сейфове и гардероби, които няма как да бъдат внесени в българска банка. Затова бе измислена тая дивотия с храните на Иван Пилето – така чувалите заминаха под охрана за Дубай”, осветли мръсотията читателят на Narod.bg. Първоначално се разбра, че срещу БГ храната ще получим дарение на медицински консумативи в условията на пандемия, после че то е част от бартер с български хранителни стоки, а накрая се оказа, че е пристигнало голямо количество…фурми.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци