Свързани новини

12.05.2021 09:25

Служебният кабинет да обяви война на купения вот и да внесе плана за възстановяване: Радев

Видян 3316 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев представи официално структурата, състава и приоритетите на служебното правителство . То ще управлява страната до съставянето на ново редовно правителство, което да бъде излъчено от следващото 46-о народно събрание след изборите на 11 юли.


Преди ден Радев подписа и указа, с който от днес разпуска 45-ото народно събрание.


45-ият парламент бе белязан от много емоции. Макар и кратък, животът на този парламент не бе напразен, категоричен бе Радев. Той ще остане като един драматичен жалон в излизането на обществото ни от авторитаризма и корупцията. Хората вложиха очаквания, чуха се дълго премълчавани проблеми, възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово. Пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел, обясни президентът, предаде 24 часа.


Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, основано на здравите основи на почтеността и закона, коментира още държавният глава. И препоръча това да е урок за всички партии пред старта на предизборната кампания.


Макар и служебен, кабинетът, който назначавам днес, има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие, каза Радев. И обясни, че сред министрите има хора от левицата, центъра и десницата, политически неутрални, но всички професионалисти, доказани администратори и експерти, изразители на общественото недоволство, личности от академичните среди. Той доказва онова, което, за съжаление,  не бе постигнато в 45-ото НС - че е възможно демократи от различни цветове да надмогнат овехтели разделения и червените линии помежду си и да се обединят около каузата за свободна и справедлива България, допълни държавният глава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак