01/05

Свързани новини

07.04.2021 19:04

Кои са депутатите от София в 45-ото НС

Видян 10641 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преференциите се оказаха определящи за състава на депутатите, изпратени от столичаните в новия парламент. На практика мажоритарни избори! По закон, за да бъде пренаредена листа, даден кандидат трябва да събере преференции над 7% от гласовете за партията. За първи път от създаването си ГЕРБ губи първото място в София на парламентарни избори. Най-много гласове в столицата събира Демократична България (128 295), а партията на Бойко Борисов е втора със 120 411 гласа. Това е почти 2 пъти по-малко от вота за Йорданка Фандъкова само преди по-малко от година и половина. И е първата кампания, в която тя не изрази подкрепа лично.



23-и МИР - София (16 мандата)



В 23 МИР Демократична България ще вкарат цели 6 депутати, защото избирателната система се базира на остатъци и въртележката на мандати между районите. Заради това в НС няма да влезе Александър Иванов от ГЕРБ и Емил Георгиев от БСП.



Демократична България:



-    Атанас Петров Атанасов
-    Георги Йорданов Ганев
-    Антоанета Димитрова Цонева
-    Петър Ясенов Маринов


-    Иван Георгиев Велов


-  Надежда Йорданова решава от кой район влиза


 


ГЕРБ-СДС:



-    Румен Димитров Христов


 


-    Александър Руменов Ненков
-    Димитър Борисов Главчев
-    Милена Цветанова Дамянова



ИМА ТАКЪВ НАРОД:



-    Андрей Иванов Чорбанов
-    Ива Митева Йорданова-Рупчева
-    Андрей Николаев Михайлов



БСП:



-    Христо Танчев Проданов
-    Благовест Кирилов Кирилов



ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!:



-    Мая Божидарова Манолова

24-ти МИР - София (12 мандата)



Интересното в 24-ти МИР е, че тук зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев от ГЕРБ няма да намери място, тъй като партията му, вместо 4-ма, вкарва 3-ма депутати. Размествания има и в листата на БСП в 24-ти МИР. То е в полза на седмия в листата Борис Цветков, който измества втория в нея - бившия депутат от 44-ото НС Димитър Данчев. Цветков вече беше в НС през 2013 - 2014 г.



ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ:



-    Владислав Панев
-    Мартин Димитров


-Цецка Георгиева Бачкова



-    Иво Мирчев



ГЕРБ:



-    Росен Димитров Желязков
-    Тома Любомиров Биков
-    Евгения Бисерова Алексиева



ИМА ТАКЪВ НАРОД:



-    Мика Михайлова Зайкова
-    Николай Стефанов Радулов



БСП за България



-    Георги Страхилов Свиленски
-    Борис Цветков Цветков


 


 


ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!:



-    Арман Бабикян




25-и МИР - София (14 мандата)



В битката на лидерите в 25-ти МИР, ГЕРБ и Бойко Борисов печели, а втори е Има такъв народ. Въртележката лиши ДПС от мястото, което получаваше първоначално в 25-и МИР-София, макар и само с 1100 гласа, но вместо това ще има позиция


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.04.2021 20:16

    ЧОВЕК НА ПАШАТА И КАРАТИСТА ПРЕБИ КМЕТА НА БЕЛГУН. МВР СИ БЪРКА В ЗАДНИКА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ! ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ ОТ ДОБРИЧ НА МУШКАТА С ДЕПЕША ОТ МИТКО КАРАТИСТА И ПАШАТА: ИЛИ ОСИГУРЯВАТЕ ПОБЕДА ЗА ИЗБОРИТЕ НА ГЕРБ, ИЛИ БИЗНЕСА ВИ ЩЕ ПОСТРАДА https://afera.bg/%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%87-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d1%83%d1%88%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%b4%d0%b5/ . РАЗБИРА СЕ, МВР СИ БЪРКАШЕ ЗАДНИКА, А ВЛАСТТА СИ ГО ПРЕМЕСТИ И напълно естествено последва онова, за което писахме: Това е пребитият Благомир Станев, кмет на с.Белгун, общ.Каварна. Около 2 ч. сутринта на 05.04. той е пребит в офиса на ГЕРБ Каварна. Изпращат кола с двама мъже да го закарат до офиса на Герб, като му казват, че го вика спешно Елена Балтаджиева. С влизането в офиса разбира, че е лъжа.Започват да го бият. Причината – защо в с. Белгун има само 46 гласа за Герб и защо не се е постарал да накара селото да гласува за партията. Дано никога да не ви се налага да изживяване ужаса, който изживява той и семейството му! След като от ГЕРБ са получили копия на протоколите – още 6 човека са заплашвани и привиквани в същия офис… Всички са подали жалби. Лицето присъстващо и вероятно пряко извършило побоя е Йордан Стоянов – близък приятел и донор на знакови фигури от местната полиция. Друг подобен присъствал местен феодал е и Илиян Събев. Продължаваме да ровим по случая! Споделете. Можете да помогнете да ги спрем, като дадем максимална гласност, като стигнем до големите медии!“ Кметът на Белгун е сигнализирал прокуратурата. Сега същата тая прокуратура да се сезира и за бездействието на МВР след публикацията на АФЕРА, защото ако беше си свършило работата още през февруари след алармирането на АФЕРА, нямаше сега да има пребит.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и