Свързани новини

31.03.2021 18:33

Промените са възможни само чрез участие в политиката: Р. Кирова

Видян 4920 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 „Големите инфраструктурни проекти са условие за развитие на бизнеса, който да осигури работните места за Северозапада", заяви пред 19 минути Рocицa Кирoвa, която олгави лиcтaтa нa ГEРБ-СДС във Видин и е лидер нa местното сдружeниe Eдинни зa прoмянa. Заедно със сдружението си, тя повдига гражданската инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан. Преди 3 години движението организира поредица от протести и пътни блокади. Кирова е сред организаторите на демонстрациите, а под искането за изграждане на тунел се подписват близо 17 хил. души от Видинско и Монтанско.


- Кандидатирате се от гражданската квота на ГЕРБ-СДС. Какви са вашите мотиви да се явите на тези избори и защо в тази листа?



Участието ми е следствие от целите, които си поставям още от влизането ми в обществено-политическия живот през 2006 г.
Влизам в надпреварата заради пътя София-Видин, заради тунела под Петрохан, който като прединвестиционно проучване беше завършен в края на този мандат.  За проекта се говори още от 1914г.. Много правителства и през последните  години го игнорираха.  Подкрепата от държавата на национално ниво може да дойде през НС и онези, които ни представляват. Действията на партиите имат конкретно  значение за живота на хората. Няма начин нещата да се променят, да се реализират политики, без участие в политиката.  Няма друг начин за това, освен като представител на партия, коалиция или тяхна гражданска кандидатура. Избрах тази опция. Благодаря на премиера Бойко Борисов, че ми даде тази възможност.
От години наш оснвовен приоритет е изграждането на пътя до Видин, който сега е факт, вследствие на нашите искания. ГЕРБ е единствената политическа партия, в чиято програма е залегнал този проект, както и тунелът, който е другата ни важна цел. Премиерът е запознат с особеностите на всичко в региона и със ситуацията с изграждането на тези проекти, които той също прие  за своя лична кауза и залага те да бъдат довършени. Конкретните идеи и политики бяха и мотивацията ми за участие в други формации преди това, но резултатът се оказа само заповеди и команди отгоре.



- Имате предвид работата си в движението Има такъв народ (ИТН) на Слави Трифонов, на която бяхте областен координатор ли?  Защо  се разделихте? Какво се случи?


- Аз съм кандидат от гражданската квота. Влязох в политиката, водена именно от идеята за мажоритарност, която беше сред основните  лозунги при формирането на партията на г-н Трифонов. Убедена съм, че държaвaтa ce нуждae oт прoмянa и oт личнocти, кoитo дa имaт cвoбoднo мнeниe. Вместо това обаче постепенно се появи налагане отгоре.

Решението да се разделим с ИТН не беше мое. Аз самата разбрах от медиите, че е взето решение за моето отстраняване от движението. Това се случи само часове, след като съпровождах премиера Борисов при обхода му по пътищата в района и срещата ни в центъра на Видин. Г-н Трифонов така и не ме уведоми лично за мотивите.

Направих този разговор заради поетия ангажимент пред гражданите и заради елементарно възпитание. Аз съм чиста пред себе си защото смятам, че това е полезно за Видин и региона. Както казах, влизам в надпреварата заради пътя до Видин и тунела под Петрохан, който като прединвестиционно проучване беше завършен в края на този мандат. Миналата година през март беше подаден докладът, заедно с анализите. Именно за това се договорихме с премиера на въпросната среща през септември. Тогава стана ясно, че се преминава на втори етап по начина, по който се работеше и по проекта за пътя, с гражданско участие и контрол. Това беше и причината за срещата ни тогава. Резутатът е, че вече има процедура, която подготвя обществената поръчка за възлагане на оценка за въздействие на околната среда за тунел под  Петрохан.
Проведохме разговора  в едно от кафенетата в близост до р. Дунав, с което целях да покажа на премиера Борисов, че Видин е град като всички останали, който има нужда от подкрепа. Срещата ни беше на публично място пред очите на много хора, за разлика от други политически фигури, които също го правят, но задкулисно. Оказа се, че от Има такъв народ държат  да контролират всяка стъпка, което рано или


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.04.2021 12:10

    Точно такива жадни за власт въртиопашки са най-опасни и не трябва да припарват до НС. Истинската и същност лъсна, когато от лидер на област на противник на Борисов стана лидер на самия Борисов. Какви ли ще ги върши като влезе в НС, може би следваща ПКП?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред