Свързани новини

26.03.2021 10:22

До края на лятото 70% от българите ще бъдат ваксинирани: Балтов

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България ще достигне 70% ваксинирани до края на лятото. Тази прогноза направи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пред Нова телевизия. Припомняме, че България е на последно място по брой ваксинирани в Европа. 


От следващия месец доставките на РНК ваксините се вдигат тройно за България. Очакваме и втората векторна еднодозова ваксина, което реално ще позволи да има избор, обясни още той.


"При третата вълна е правилно това, което се прави от медицинска гледна точка", каза още проф. Балтов. И обясни, че при третата вълна лекарите са ваксинирани, работят без страх, а и самото лечение на пациентите е по-адекватно. Според него новите мерки са добри и ще дадат своя резултат след като минат десетте дена. Той не смята, че задължително ще се увеличи локдауна, като една от причините е, че и учениците ще имат ваканция.


Една от причините за по-голяма смъртност е, че България е на едно от първите места по сърдечно-съдови заболявания и онкозаболявания. Според него съседите ни си занижават леталитета.


"По време на кризата лъснаха някои проблеми, които нацията ни имаше преди коронакризата - липсата на добра профилактика, това, че някой е лекувал по телефона, че не си задължен да отидеш на профилактичен преглед", каза още той.


При третата вълна имало по-плавно нарастване на случаите, повече болници могат да поемат болните и натоварването е преразпределено. Проф. Балтов обясни, че има регистрирани случаи на повторно заразяване, но те не се много и трябва да се следи нивото на антитела. Не забравяйте, че има модификация на вируса, британския вариант е изключително агресивен, каза още той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.