Свързани новини

25.03.2021 15:47

Борисов се срещна с лидерите на ЕНП онлайн

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Основните ценности на ЕС са единството и солидарността, нека да го покажем”, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва във видеоконферентна среща на върха на ЕНП.
Борисов изтъкна огромния труд, който ЕК и лично председателят й Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на достатъчен брой ваксини за населението на ЕС. „В тази нелека ситуация е дори още по-важно фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК, защото от това пряко зависи хода на имунизационните кампании в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини вече се превръща и в политически проблем“, коментира Борисов. В тази връзка той приветства заявената готовност от страна на ЕК да се приложат различни мерки спрямо фармацевтичните компании, за да се ускори снабдяването с медикаментите. „Нито една страна не бива да бъде оставяна сама в тази криза и където има нужда – да помагаме“, подчера лидерът на ГЕРБ.
По темата за отношенията на ЕС с Туция и Русия, Борисов бе категоричен: „Мир и дипломатичност – така трябва да се решава всеки един проблем. Двете страни са важни наши партьори и поддържанете на активен диалог с тях трябва да продължи”.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.