Свързани новини

22.03.2021 10:42

Каракачанов към Л. Панов: Вас майка ли Ви е раждала или трансджендър?

Видян 5711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повод за острата реакция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов станаха внесените от Гражданската колегия на Върховния касационен съд в деловоството на Конституционния съд на България серия от въпроси, касаещи равенството пред закона и забраната за половата дискриминация. Наред с това в текста се иска тълкувание дали традиционната религия в България е източноправославното вероизповедание, засягат се нормите за семейството, майчинството и децата, поставени от Основния ни закон под закрила на държавата и обществото, брака като доброволен съюз между мъж и жена и това, че жената - майка се ползва от особена закрила. Това са: чл. 6, ал. 2, чл. 13, ал. 3, чл. 14, чл. 46, ал. 1 и чл. 47, ал. 2. Във въпросите се обръща внимание и на чл. 5, ал. 1 и 2, които касаят върховенството на Конституцията на стараната ни, като по този начин поставят под съмнение нейното действие като висш закон пред цитираните в документа Конвенция за защита правата на човека и основните свободи и Харта на основните права на ЕС.
https://parliament.bg/bg/const
И нещо повече. Върховните съдии искат от Конституционния съд да отговори дали понятието „пол“, което е дефинирано на ниво Основен закон, е в тези зададени граници или би могло да се тълкува като „самостоятелно психологическо и/или социално изражение, различно от биологичното?“.
Все скандални неща, които касаят основни за обществото ни ценности като семейството, децата, християнската религия и върховенството на закона.
По-задълбочена проверка на причината за това искане на тълкувателно решение показва, че това е разпореждане за образуване на тълкувателно дело 02/2020г. на Председателя на ВКС, касаещо правата на мъж, определящ се като „трансджендър“, който иска от общинска администрация имената му от мъжки да се сменят с женски.



Едва ли жалбата на един трансджендър, че са му отказали смяна на имената от мъжки на женски е


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще