Свързани новини

13.03.2021 09:00

Бос на бТВ продаде на шефа на Нова вила в Сен Тропе: OpenLux

Видян 7075 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Членът на Надзорния съвет на бТВ Красимир Гергов и новият собственик на Нова ТВ Драган Шолак са в имотни отношения през люксембургска фирма, показва анализът на документи от OpenLux, разкри Биволь. Става дума за недостроената “Вила Апсарас”, която се намира на първа линия в луксозния френски курорт Сен Тропе. Собственик на вилата е люксембургската компания Aclepios SA. В края на 2020 г. Гергов продава на Шолак Aclepios и така босът на конкурентната му медия придобива и вилата.

Гергов е собственик на Aclepios до юли 2020 г. през друга фирма – Fractal Invest. S.A. сочат данните събрани от Le Monde и международния консорциум OCCRP
от Регистъра на действителните собственици на Люксембург. В нейния баланс през 2018 г. е записана стойността на недвижим имот – 2.4 милиона евро. След прехвърлянето на Aclepios за неин краен собственик е деклариран Драган Шолак, който има сръбско и малтийско гражданство, и швейцарски адрес.

Напомняме, че в досиетата на OpenLux изникнаха вече имената на сина на конституционния съдия Константин Пенчев, който има  € 1.2 млн. в Люксембург и бившия вицепремиер и депутат Александър Томов , който пък разполага с над € 6 млн. по сметки във Великото Херцогство.


ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!

Френската фирма SCI Apsaras се появява в баланса на Aclepios S.A. през 2016 г. Aclepios е собственик на 100% от акциите. Чрез нея е оформена собствеността на имота във Франция. Информация за сделката между Гергов и фирма на Шолак се открива и във Френския търговски регистър.

SCI Residence Apsaras е била управлявана от Красимир Гергов, заедно с още няколко дружества за управление на недвижими имоти, регистрирани на един и същ адрес – голф клуб в Сен Тропе. След сделката е назначен нов управител с български корени – Джени Диксън, която е родена в България, има финландско гражданство и адрес в офшорната дестинация Остров Ман.

Предмет на дейността на създадената през 2012 г. SCI Residence Apsaras е управлението на недвижим имот – Вила “Апсарас” в курорта Сен-Тропе.,  една от най-скъпите локации на Лазурния бряг. Теренът се намира на първа линия на крайбрежния булевард General Leclerc. През 2019 г. е получено разрешение вилата да бъде реконструирана и да бъде изграден басейн, който вече е нанесен в Кадастъра на Франция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тодор 15.03.2021 17:36

    Така както Краси Гергов си има вила в Сен Тропе, така и биволите са скътали някъде в офшорните зони своите парички, които получават за клеветите, които публикуват!

  • 002 Anonimen 13.03.2021 10:50

    Собствениците на бълг.медии са откровени престъпници омотани, зависими и на пряко подчинение на сикаджийсктата мутра. За това няма свобода на словото и от сутрин до вечер ни заливат с помия

  • 001 Anonimen 13.03.2021 09:21

    Мангалът Гергов да не е закъсал за пари?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог