Свързани новини

12.03.2021 10:53

Варна затвори театрите ден преди визита на Радев, но остави моловете

Видян 3597 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера кризисният щаб нареди затваряне на музеи, галерии и театри, но пък остави моловете отворени. Днес, в първия ден, в който мерките влизат в сила, президентът Румен Радев трябваше да бъде в морската ни столица на юбилейния спектатъл на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“-Варна. Институцията чества 100-годишнина, а представлението се подготвя отдавна.

Целият колектив бе приел като признателност откликна на държавния глава лично да го уважи, а освен него щяха да гостуват театрали от страната и чужбина, пише в. „Сега“.

Театралите в града са убедени, че ограничението е въведено единствено заради визитата на Радев.

Колективът на театъра в момента се чувства омерзен и съсипан. Представлението бе подготвяно с много труд и настроение, рекламирано широко. Репетициите напоследък течаха според изискванията на НСО, очакваше се днес сутринта да бъде афиширана визитата на Радев, допълва вестникът.

От протокола, разпространен, може би, неслучайно от театъра, се вижда, че заседанието на щаба е свикано специално заради културните институти. В единствената точка от дневния ред шефката на РЗИ Дочка Михайлова предлага, а областният управител Стоян Пасев докладва и утвърждава преустановяването на културните и развлекателни мероприятия до 26 март.


"Каквото и да направим, винаги е грешно. За да не се политизират въобще процесите, отваряме отново театрите", заяви областният управител Стоян Пасев, предаде бТВ.


Очаква се отмяната на забраната за културни събития да бъде обявена официално. И 100-годишнината на театъра може да се проведе.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.03.2021 20:43

    Елементарни цигански иширети.

  • 001 Anonimen 12.03.2021 11:29

    Буци и Коце станаха за смях, няма такова падение и то предизборно. След Шипка бързо дойде и Варна, до кога ли тоя страх и паника?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей