Свързани новини

05.03.2021 14:03

Музиканти с колективна жалба до властта, искат компенсации

Видян 4451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-известните музиканти от различни жанрове изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на културата Боил Банов, в което настояват преди края на мандата на правителството да бъде приет механизъм, за да бъдат компенсирани и те от последиците от кризата, причинена от коронавируса. Те искат парите да не са обвързани на щат с държавните и общински културни институции.

От самото начало на корона-кризата музикалният сектор прояви разбиране и преди първия и втория локдаун голяма част от колегите по собствена инициатива отмениха редица концерти и участия, за да дадат добър пример, както и непрестанно призоваваха населението да се съобразява със ситуацията и да спазва всички препоръчителни мерки, пишат те в писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на културата Боил Банов.
Към Отвореното писмо те прилагат и индикативен списък със свои колеги. Списъкът съдържа 580 имена на музиканти, изпълнители, артисти.

Форсмажорните обстоятелства, публичните забрани, предизвикани от корона вирусната пандемия, поставиха в невъзможност физическото оцеляване на много наши колеги, пишат музикантите. Във всеобхватен колапс е и мрежата от заведения със сцени за жива музика, в столицата и в големите градове, осигуряваща при нормални обстоятелства минимални приходи за музикантите, мотивират се те.

Поетата мимолетна глътка въздух през летния сезон не успя да компенсира акумулираните преди това загуби, още по-малко успя да обезпечи последвалите я месеци, в които загубихме право да упражняваме правомерно дейността си, пишат изпълнителите.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец