Свързани новини

23.02.2021 17:22

Протестиращ осъди МВР за незаконен арест

Видян 1318 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският районен съд осъди Министерството на вътрешните работи за незаконно задържане на член на сдружение БОЕЦ по време на големия антиправителствен протест пред парламента на 2 септември. Съдът  отменя заповедта за арест на Венелин Божилов и осъжда МВР да заплати съдебните разходи..


Мъжът е прибран от полицията още в сутрешните часове на протеста около 9 ч. Тогава организацията БОЕЦ поиска да влезе в Народното събрание, за което имаше подадено заявление по надлежния ред. "В един момент стана бутане между граждани и органите на реда и не знам как се озовах зад кордона. Свидетел по делото разказа как полицията ме дръпна навътре", коментира Божилов пред Сега, като уточни, че не е провокирал униформените. В крайна сметка той е държан 19 часа в ареста.


Освен това му е съставен акт за административно нарушение, в който пише, че възпрепятства работата на ограните и не изпълнява полицейско нареждане. Съдът обаче отбелязва, че за да бъде задържан човек, трябва да има поне подозрение, че може да извърши престъпление. "По това дело се яви някакъв офицер, който твърди, че ме познава. Аз не съм сигурен, че е бил там. Той казва, че е командвал полицаи от провинцията", разказа още Божилов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.02.2021 21:28

    Бутафорният министър да си извади от джоба и да плаща, а не пак потърпевшите да им плащат нефелната слугинажна работа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей