Свързани новини

23.02.2021 12:11

Как дарение за Софийския университет отвори незаконен вход на частен имот

Видян 2445 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Автор: Валя Ахчиева, euractiv.bg


 


Това е една объркана и абсурдна история от центъра на София. Тя показва как едно нарушение на закона поражда последствия години след това, докато проблемите вече изглеждат неразрешими.

Софийският университет е собственик на държавен имот и сгради, върху които се намира Химическият факултет. Съсед е частна кооперация, в която живеят хора и работят наематели на офиси. Върху същия частен парцел има и построена офис сграда на компютърна фирма, която е станала собственик на въпросната къща преди години, след като я купува от строителя.

Всички клиенти и служители на фирмата влизат в офиса й през вход  откъм имота на Софийския университет. Това е просторно асфалтирано пространство, което изглежда като  улица с паркинг. През него години наред са минавали  всички хора  в квартала, минавали са студенти и ученици, пренасяна е стоката за фирмата.  Административният адрес  на този частен имот е на срещуположната страна –  откъм общинската тясна улица без изход –  “Марин Русев” – неасфалтирана, кална и без тротоари. Този вход никой не ползвал.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


Така е било допреди година. Изведнъж Софийският университет издигнал ограда около своя имот и офисът на компютърната фирма се оказала със затворен вход. Оградата била съвсем законно издигната от собственика на държавния имот, но тя поставя всички влизащи и излизащи от офиса пред изпитанието да я прескочат. И те я прескачат. Гости от страната и чужбина, товарачи и разтоварачи на компютри в кашони – всички прескачат оградата от една година.

При поставянето на оградата собственикът на компютърната фирма разбрал, че е купил имот с незаконен вход. Входът откъм сградата на Софийския университет не излизал на улица, а в самия държавен имот на Софийския университет. Години наред всички хора са преминавали през държавния имот, без да имат право на това.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец