Свързани новини

12.05.2009 14:19

СГС даде ход на делото за обвинените в разпространение на педофилски материали

Видян 1868 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд даде ход на делото за разглеждане мярката за неотклонение на 9 от 12-те задържани по обвинение за притежание и разпространение на материали с порнографско и педофилско съдържание, предаде БГНЕС.


Всички оставени „под стража“ искат да обжалват, но жалбите на Петър Живков и Петър Дойнов, които са изпратени по пощата не са получени в съда. Само Теодор Величков, на когото Районният съд определи мярка „гаранция“ от 2000 лв. заради опасност от постоперативни усложнения не обжалва мярката си. Адвокатите само на трима от обвиняемите представиха допълнителни доказателства по делото. Става дума за Недялко Сребрев, чиято майка е на легло и Димитър Христов, който се грижи за страдащия от психологично заболяване баща.
БГНЕС припомня, че Софийският районен съд (СРС) определи мярка за неотклонение задържане под стража за 11 от 12-те обвиняеми. По отношение на Тодор Величков, с оглед на претърпяната от него операция на киста над опашната кост, и възможността от последващо инфектиране, съдът определи гаранция от 2000 лева. Владимир Лозанов, Николай Димуларев, Христо Тодоров, Владимир Цанков, Александър Драгийски, Недялко Сребрев, Георги Живков, Петър Дойнов, Пламен Петков, Димитър Христов и Христо Костов бяха изправени пред съда, като най-тежката мярка „задържане под стража“ бе поискана от прокурора. Защитата на всеки от обвиняемите изтъкна различни причини подсъдимите да не останат ареста. Мерките подлежат на обжалване в срок от 3 дни и в такъв случай датата на заседанието на въззивната инстанция е насрочена за 12 май. Сред мотивите на съда да избере най-тежката мярка бе самото естество на престъплението. Съдията прецени, че поради характера на престъплението, което може лесно да бъде извършено отново. Деянието представлява висока степен на обществена опасност, а този вид престъпление може да бъде извършено навсякъде, определи съдът.
СГС пусна под гаранция от 2000 лв. за всеки от обвинените в разпространение на порнографски материали с педофилско съдържание. Уважени бяха жалбите на на 9-мата обвиняеми, които пристигнаха навреме. Съдът прецени, че няма опасност те да се укрият, а експертизата, която трябва да докаже, че са участвали в разпространението на материалите, все още не е готова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни