Свързани новини

11.02.2021 11:13

Русия призова САЩ да спрат да „дрънкат саби“ в Черно море

Видян 1263 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия призова САЩ да „спрат безразсъдното дрънкане на саби“ във връзка с маневрите на американски кораби в Черно море. Апелът е публикуван на страницата в „Туитър“ на руското посолство във Вашингтон, предава ТАСС.

„Призоваваме американските въоръжени сили да спрат безразсъдното дрънкане на оръжие и да започнат да работят в териториалните води на САЩ. Мирът и сигурността в Черно море не се нуждаят от чужда намеса“, подчертаха руските дипломати. „Изглежда, че Шести флот на САЩ [ВМС на САЩ] е нетърпелив да намери враг в Черно море. Отчаяно търси оправдание - вече открито, под прикритието на военни учения - да увеличи присъствието си в региона“, добави руската дипломатическа мисия.

По-рано пресслужбата на Шести флот съобщи, че корабите на американските и турските военноморски сили, подкрепени от два турски изтребителя F-16, са провели съвместно учение във вторник в Черно море, което включва търсене и откриване на макет на вражеска подводница. В тях участваха американските разрушители Портър и Доналд Кук, военноморският патрулен самолет „Посейдон“, турските фрегати „Оруч Рейс“ и „Тургутрейс“, два изтребителя F-16 и разузнавателен самолет.

Руското външно министерство многократно отбелязва, че военното присъствие на кораби от сили извън региона в Черно море не допринася за укрепването на стабилността. САЩ настояват, че действат в рамките на Конвенцията от Монтрьо, която регламентира преминаването на военни кораби през Босфора и Дарданелите, а самите учения се провеждат в международни води.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ходи баба до намяра 11.02.2021 11:43

    Някой ден сащисаните ще отрият не макет, а истинска подводница и тя може да се засегне ,че са я видяли и нема да са държи кат макет.И ще стане - каквото си търсихте, намерихте, ама хич няма да ви ареса.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби