Свързани новини

05.02.2021 17:00

Британските регулатори: Ваксината на AstraZeneca е ефикасна при възрастните

Видян 1658 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британските здравни регулатори са получили допълнителни данни от изпитанията на ваксината на AstraZeneca, потвърждаващи твърденията на производителите, че е ефикасна при възрастните, предаде Ройтерс.


Великобритания тества ваксината сред всички възрастови групи, след като британският здравен регулатор за лекарствата и здравните продукти пръв я одобри през декември. Някои европейски страни обаче поискаха повече данни, за да могат да прилагат препарата на хората над 65-годишна възраст.


Проф. Мунир Пирмохамед, експерт по безопасността на ваксините припомни, че британските регулатори бяха отчели малкото събрани данни за действието на ваксината в групата на над 65-годишните, когато дадоха своето одобрение за препарата.


„При все това нямаше индикации, че той не е ефикасен в тази възрастова група, заяви Пирмохамед. Оттогава получихме допълнителни данни от изпитванията на AstraZeneca, в които бяха включени повече възрастни пациенти, като не бе забелязано неефикасно действие”, каза той. 


По неговите думи тази възрастова група е показала силен имунен отговор и това е най-важното обстоятелство. И ваксината на AstraZeneca, и тази на Pfizer са предотвратили сериозни заболявания и много смъртни случаи, заяви проф. Пирмохамед.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.02.2021 21:19

    Ефикасна е и още как - лекува скоропостижно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак