28.01.2021 15:07

Приеха нови правила за строеж на кладенци

Видян 4109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отпада изискването за разрешение за строеж на кладенци, навеси, чешми, септични ями и временни тоалетни и леки постройки за инвентар и отоплителни материали. Това става с промените в Закона за устройството на територията, които парламентът прие окончателно, информира Pariteni.bg.


„Промените създават по-строги правила в полза на спокойствието на хората, живеещи в общността на дадено населено място и в същото време осигуряват административни облекчения за битови подобрения във вече урегулирани терени”, коментира председателят на регионалната комисия в НС Искрен Веселинов във Facebook.


Какво предвиждат промените:

Ограничава се възможността да се строи по-високо от допустимото във вилните зони, зоните за ниско застрояване, и зона „А“ и зона „Б“ по Черноморското крайбрежие. Там често се появяваха сгради по 4 или 5 етажа, характерни за средно, а не ниско застрояване - сега тази практика ще се прекрати и ще съхраним средата за живеене, обясни Веселинов.

Няма да се допуска въвеждане в експлоатация на сгради без изградена инфраструктура.


Спира се порочната практика ателиетата да бъдат записвани като помещения, в които не се живее, а впоследствие да се ползват като жилища.


Облекчават се условията за извършване на търговия на открито (чрез щандове, колички, грилове и хладилни витрини, щендери и др.) върху общинска собственост с разрешение на кмета на общината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.