Свързани новини

28.01.2021 11:31

Опозицията обеща, но не внесе законовите промени за видеонаблюдението: Манолова

Видян 2533 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Опозицията в парламента обеща, но не внесе законовите промени за видеонаблюдение. Това е личен ангажимент и на председателя на БСП, и на други представители на БСП. Видеонаблюдението беше артикулирано и от други политици по време на консултациите при президента. В законопроекта, който в момента се гледа в правната комисия, предложение за видеонаблюдение няма. Ключови са промените в изборните правила, за да се засили доверието в изборния процес.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в интервю за „Факти.бг“.

В секционните избирателни комисии ще има представители само на управляващите партии. Всички останали трябва да се организираме да осигурим застъпници и наблюдатели в 12 хил. секции. Много често обаче тези застъпници и наблюдатели не могат да си свършат работата, защото са отдалечени на два метра. Ключово е видеонаблюдението, за да има осигурен достъп. В Изборния кодекс пише пряка видимост. Ако няма видеонаблюдение, членовете на СИК ще си направят каквото искат. Членовете на СИК трябва да разберат, че са наблюдавани, защото една огромна част от тях не осъзнават, че са длъжностни лица и носят отговорност като такива, допълни тя.

Манолова добави, че машинното гласуване е единствената възможност вотът да е защитен от манипулации, а и машината няма да допусне избирателят да направи грешка при гласуването. Преброяването на разписките от машините обезсмисля машинното гласуване, заяви още тя.

На въпрос за просрочения мандат на председателя на Комисията за защита на личните данни председателят на „Изправи се.БГ“ подчерта, че това не е единственият такъв случай. Председателите на КЕВР и Комисията за защита на потребителите също бяха


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 честно казано 28.01.2021 11:41

    Фактът, че ГЕРБ са против видеонаблюдението потвърждава убеждението на мнозинството, че изборите за пореден път ще са манипулирани, фалшифицирани и подменени. Защо в Румъния вече ще се смятат за редовни бюлетините, които са правилно попълнени, но е драскано по тях, а у нас си правят дълбок пас, като най-лесното невалидизиране е за част от секундата някой заинтересован да драсне и да я превърне в невалидна бюлетина?

  • 001 Anonimen 28.01.2021 11:39

    Да,така е,истината си е истина.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева