Свързани новини

20.01.2021 13:42

Марияна Николова иска служителите по морето и летищата да бъдат ваксинирани до лятото

Видян 1549 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова днес ще изпрати писмо до Националния ваксинационен щаб с искане да бъдат ваксинирани приоритетно персоналът по морето и служителите на летищата Варна, Бургас и София, преди летния туристически сезон. Това обяви Николова пред Travelnews. Освен това писмо ще бъде изпратено и до министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.


Служителите в туризма работят с много хора и добре да бъдат както те предпазени, така и туристите. Ваксинацията им ще осигури допълнителна предпоставка за популяризирането на България като безопасна и сигурна дестинация на международните пазари, подчерта вицепремиерът. Разбира се това няма да е задължително условия, допълни тя. Главният изпълнителен директор на летищата във Варна и Бургас Франк Кванте поиска същата мярка миналата седмица.


Националният борд по туризъм вчера апелира относно необходимостта служителите в сектор туризъм (рецепционисти, камериерки, сервитьори, готвачи, част от наземния персонал на летищата София, Варна и Бургас и др.) да бъдат включени приоритетно в националния ваксинационен план преди старта на летния туристически сезон. Считаме за особено важно това предложение да бъде реализирано с оглед осигуряване от една страна на безопасност и сигурност на служителите в сектора, които поради характера на своята дейност контактуват с множество хора и са пряко изложени на риск от заразяване с COVID-19, а от друга страна подобно решение ще създаде сериозно конкурентно предимство за България в международната ни комунакация като безопасна и сигурна дестинация, обясниха от борда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.