Свързани новини

13.01.2021 11:31

Ако партиите загърбят егоизма си, ще живеем в по-добра България: Обединени патриоти

Видян 1702 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намираме се в края на едно управление, което беше белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията, продължава да бушува. Много скоро представителите на „Обединени патриоти“ ще дадем ясен отговор защо участвахме във властта.


С тези думи започна декларацията на „Обединени патриоти“ при откриване на последната сесия на Народното събрание, поставена от съпредседателя на ПГ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.


Напук на тенденцията, която се очертава, а именно – тези избори да минат под знака на езика на омразата, ние ще продължим да отстояваме принципите и идеите си, да търсим националното единство и да поставяме интересите на българската нация над всичко!


Веселинов е категоричен, че ако партиите загърбят егоизма си, всички ще живеем в една по-добра държава България. Той заяви, че е рушителната максимата, изповядвана от някои от политическите лидери „колкото по-зле, толкова по-добре.“


Ето и цялата декларация:


Намираме се в края на едно управление, което беше белязано с перманентни кризи, но най-голямата, свързана с пандемията продължава да бушува. Много скоро представителите на „Обединени патриоти“ ще дадем ясен отговор защо участвахме във властта, какво постигнахме и защо не се изкушихме да я напуснем, когато това можеше да донесе политическа полза.


Днес ще посочим само очевидния отговор - спадащите всеки ден случаи на заразяване и нормализиращата се работа на здравната система - от една страна, и мащабните мерки за подкрепа на бизнеса и потърпевшите от кризата - от друга. Ако се бяхме изкушили да поемем по лесния път, ако се бяхме поддали на уличния и медиен натиск и предали страната на политическия хаос, много вероятно България днес нямаше да има нито приет бюджет, нито избрано правителство – т.е. нито финансов ресурс, нито адекватна организация за справяне с пандемията.


Впрочем бюджет 2021 се оказа бюджетът на изпълнените предизборни ангажименти – продължихме тенденцията за увеличаване на доходите: минималната пенсия вече е 300 лв.; а трета поредна година бюджетът осигурява ръст на заплатите с 10%; за сферата на сигурността увеличението от началото на мандата е около 50%; а учителските заплати нараснаха двойно. Прокарахме семейното подоходно облагане и всяко българско дете ще усети държавната подкрепа.


Тоест, въпреки неистовия нагон за власт на определени личности и партии, останахме на поста си и свършихме това, за което бяхме избрани.


Ако има обаче истински тревожна тенденция за обществото ни, това е безумното разделение, политическият егоизъм и фактът, че мнозина от партийните лидери изповядват рушителната максима „колкото по-зле, толкова по-добре.“ Тревожна е и липсата на съзнание за нуждата от национално единство и консенсусни, общонационални приоритети. Заявявам го най-отговорно в навечерието на избори, които се очертава да минат под знака на омразата, очернянето и противопоставянето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева