Свързани новини

01.01.2021 08:12

Прочистването на недобрите думи води до по-добро здраве: Какво да правим с времето в карантина

Видян 3671 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ако ни боли глава днес и имаме мноооого свободно време, моментът е идеален за прилагане на една чудна техника за пречистване на тялото и душата. То е и днешният ни лайфхак. 1 януари или първият работен ден на годината 4 януари е чудесен ден да си кажем: от днес правя еди - какво - си. В нашия случай предлагаме това да бъде психологическата техника за изваждане на лошите думи и негативните послания от съзнанието и от речта си. И не става въпрос само за толкова характерните за балканските хора псувни. Също обиди, изразяване на негативност, страх, притеснение. А за всякакви думи, даже да съдържат само корен с недобър смисъл, макар да звучат положително. Примерно "страхотен", което лесно се заменя с "чудесен", "прекрасен", "неповторим", "удивителен" - българският и всеки друг език, на който се говори и се мисли, съдържат много суперлативи.  
Тази психологическа техника, която се препоръчва от много специалисти в тази стресираща година на дехуманизация и десоциализация и за времето напред, е стара като света. В нашата традиция не е случайно наличието на така нареченото "наричане" - определяне на бъдещето чрез код от думи. Това е смисълът дори на наричането на хората - даването на определени имена на тях, които са предимно на светци или изразяват пожелания за различни положителни неща - здраве, красота, мир, включително комбинациите между тях.
След като преживява големи здравословни и лични проблеми години наред, към нея се ориентира певицата Силвия Кацарова, която декларира и изглежда като щастлив човек и има голяма и безспорна реализация и като жена, и като професионалист, също възпитава в себе си техниката на изчистване на недобрите думи от съзнанието и езика си. И ги е изчистила напълно от езика си и от цялото си мислене, което чувства като огромно облекчение. Това много улеснява и комуникацията й и тя вярва, че успява да постигне по-добри резултати във всичко - и в кариерата, и в семейството, и в живота си изобщо благодарение на няколкото години, в които практикува тази психологиечска техника. И е факт, че тя изглежда и се чувства по-добре отвсякога, въпреки коронавируса успя да реализира замисленото национално турне за представяне на книгата си с пророчески сънища и психологически техники, именно в месеците на пауза от карантини и локдауни. А също прави успешни бизнес - , материални инвестиции, които в годините преди никога не е успявала да осъществява. Тя е практичен човек, успява доста добре духовното и материалното и напоследък го прави все по-добре, макар и на 65 г., когато много хора се отказват от активния живот. Певицата е живо доказателство за факта колко добре


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 01.01.2021 18:59

    Забравих, ЧНГ! Опитайте се да бъдете интелигентен сайт, иначе нямате шансове, сайтове бол.

  • 002 Anonimen 01.01.2021 18:52

    Почистването на "недобрите" думи от сайта се нарича цензура. 19 мин, от къде си хващате журналистите - от кооперативния пазар ли?

  • 001 Anonimen 01.01.2021 15:22

    Уфффф,каква помия,не ни стига снощи по БНТ,ами и тук....Тази баба ли ще ни съветва как да живеем?Аз искам да изчистите езика ни от думи като "лайфхак".Или тук вече не пишете за българи.ЧНГ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци