Свързани новини

20.12.2020 19:00

БСП срещу кмета си в Перник и заради скока на такса смет с 800%

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като Изпълнителното бюро на БСП се разграничи от кмета на Перник Станислав Владимиров заради закриването на театъра и оркестрите в града, днес последва нова партийна санкция.

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава и от решението на кмета на Владимиров за "увеличена такса смет в селата от 2.5 промила на 19.6, което представлява близо 800 процента", предаде offnews.bg.

"За нас това е недопустим ръст и особено в сегашния момент на криза и увеличаваща се бедност. Такова увеличение е и неефективно. То само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят. То не почива и на никаква законова логика. Новата такса смет би трябвало да отчита 6.5 % ръст на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците. Подобни действия са в разрез с политиката, която БСП винаги сме отстоявали - за социална солидарност и подкрепа на нуждаещите се" - заявиха днес от ръководството на партията.

Според Изпълнителното бюро на БСП "поредното решение на кмета на Перник Станислав Владимиров е в противоречие със социалната политика на партията и предизборната платформа за местни избори. Каквото от БСП се обещава в опозиция, трябва да се изпълнява и в управление."

Позиция на ИБ на НС на БСП е приета след сигнали от жители на селата от община Перник.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева