Свързани новини

11.12.2020 16:12

Австралия се отказа от ваксината си срещу К19, доведе до фалшиви положителни резултати за ХИВ

Видян 3001 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Австралия се отказа от разработването на произведена в страната коронавирусна ваксина, след като участниците в клинични изпитвания дадоха фалшиво положителни резултати от теста за ХИВ, предаде RT.

Медикаментът, създаден от Университета в Куинсланд (UQ) и биотехнологичната фирма CSL, предизвика „силен“ имунен отговор на SARS-COV-2 във фаза 1, но също така доведе до някои нещастни усложнения, включващи друг опасен вирус. Антителата, които предпазваха участниците от инфекция с Covid-19, също водеха до фалшиви положителни резултати при тестове за ХИВ.

Въпреки че никой участник в изпитването всъщност не се е заразил с ХИВ, министърът на здравеопазването на Австралия Грег Хънт призна, че странният страничен ефект пречи на скрининга за ХИВ. Не е известно лечение за вируса, който атакува имунната система и ако не се лекува ХИВ може да доведе до СПИН.

Според разработчиците на ваксината проблемът може да отнеме една година за отстраняване на неизправности. Сривът накара CSL и австралийското правителство да отменят изпитвания във фаза 2 и фаза 3.

 Премиерът Скот Морисън заяви, че лекарството ще бъде складирано за неопределено време и „вече няма да присъства като част от плана за ваксинация в Австралия“.

Правителството планираше да се сдобие с 51 милиона дози от ваксината като част от масовата ваксинация, която ще започне в средата на 2021. Вместо това екипът на uo-csl ще направи допълнително 20 милиона дози от инжекциите, създадени от Оксфордския университет и Астра Зенека, над 30-те милиона дози, които в момента се произвеждат.

Австралия също сключи сделка за 10 милиона дози от ваксината на Pfizer / BioNTech, която се очаква да получи одобрение от регулаторния орган на страната в началото на следващата година.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.12.2020 17:03

    Блажени са вярващите във ваксините, отиват направо в царството небесно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката