Свързани новини

09.12.2020 14:42

Окончателно: Празникът 24 май с ново име

Видян 1034 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът окончателно преименува националния празник 24 май. От „Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост” той става „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност”. Това се случва след одобрени днес промени в Трудовия кодекс, получили подкрепата на депутатите от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ВОЛЯ, предаде Нова тв.


От ДПС също дадоха подкрепа за преименуването, изразена от председателя на Комисията по труда и социалната политика Хасан Адемов, а твърда позиция „против“ поддържаше опозицията от групата БСП и нечленуващите вече в нея народни представители, нарекли себе си „прогресивни социалисти“.


На дискусията по тази тема не ѝ е мястото в Кодекса на труда, подчерта Георги Гьоков, според когото обсъждането е трябвало да се проведе в академичните среди, а едва след тогава да се пренесе и в пленарната зала.


Първоначалното предложение на групата на патриотите пък предвиждаше 24 май да се нарича Ден на българската писменост, просвета и култура, но между двете четения на законопроекта той претърпя корекция.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.12.2020 15:59

    Няма по-неграмотни и корумпирани депутати от тези в това НС. Всички лобистки и вредни за бълг.общество закони трябва да се отменят или тотално преработят от следващото НС, а на депутатите да им се потърси съдебна отговорност за работа против българите

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете