Свързани новини

03.12.2020 16:22

Путин: К19-ваксинация от идната седмица

Видян 2614 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Русия ще започне другата седмица "не масова, но мащабна" ваксинация от другата седмица, за да не допусне Англия да я изпревари. Това бе обявено от президента Путин във видеовръзка с ресорния вицепремиер Голикова и министъра на здравеопазването Мурашко. Първите 2 милиона ваксини, които до понеделник трябва да бъдат готови, ще се насочат към инжектиране на медицински персонал, военните и силите на реда. Те ще бъдат от препарата Спутник. След Нова година вече ще започне масовата ваксинация на населението, когато и втората регистринана в Русия - Вектор, ще бъда налична за инжектиране, а третата ще бъде вече одобрена от здравните власти в страната.


В ЕС ваксинацията ще започне най-рано на 23 - 26 януари с ваксината Файзер, тъй като до 28 - 29 декември препаратът трябва да премине през щателно проучване в Европейската медицинска агенция - нещо, което Англия спести, а нейното правителство го отдаде на опростените процедури след Брекзит, които не налагат съобразяване с евростандартите. Великобритания обаче има неприятни истории с други подобни резки движения с няколко експериментални експеримента, довели до стотици хиляди жертви от странични ефекти, както и до раждане на десетки хиляди деца с уродства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.