Свързани новини

27.11.2020 09:24

Властта отказа да купи мед. хеликоптери

Видян 3296 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НС отхвърли предложение на БСП за отделяне на 25 млн. лева за покупка на два медицински вертолета , стана по време на гласуването на държавния бюджет за 2020 г.


Предложението е дошло от депутата от Левицата Дора Янкова и е било внесено на 13 ноември. В него се предлага да се направи капиталов разход в бюджета на здравното министерство за закупуването на два вертолета за спешна медицинска помощ по въздуха и реакции при кризи. Освен машините, трябва да се купи и медицинско оборудване за тях и съпътстващото оборудване.


По времето на обсъждането в пленарна зала Янкова е обяснила, че достигането от Родопите , например, София на човек, който има нужда от медицинска грижа, която не може да получи на място, отнема минимум 4 часа.


Предложението, обаче е било отхвърлено от мнозинството.



„България продължава да бъде единствената страна в Европейския съюз, която няма нито един медицински хеликоптер”,  заяви във ФБ  шоуменът и лидер на Има такъв народ Слави Трифонов.


„Депутатите не могат да отделят 25 млн. лв. от нашите пари за медицински хеликоптери, които могат да спасят нашия живот в извънредна ситуация, но могат да отделят минимум 23 млн. лв. за партийни субсидии”, констатира той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 27.11.2020 10:42

    За това пък много бъpзо гласуваха 3 милиаpда за бойни самолета на чеpтеж, 2 милиаpда за военни коpаба, като че ли се готвим за война пpи този гонецид, няколко милиаpда за саниpане, 1 милиаpд за холдинг за водите, а вода няма въпpеки, че непpекъснато поскъпва....това гpижа за хоpата ли е или геноцид и кpажба на десетки милиаpди?! Всичките закони и попpавки на упpавляващите негpамотни, но алчни калинки тpябва да се pевизиpат и пpоменят или отменят в името на живота на останалите бългаpи и дъpжава

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.