Свързани новини

26.11.2020 17:03

Помощта за локдауна ще се плаща едва след края му

Видян 10645 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Помощта от 24 лв. дневно на човек в неплатен отпуск от затворен заради противоепидемичните мерки бизнес може и да не стигне до хората преди Коледа, заяви социалният министър Деница Сачева пред Нова телевизия. Така въпросното подпомагане губи всякакъв смисъл.


Постановлението за новата подкрепа бе прието вчера от правителството, а се очаква кандидатстването да е отворено от понеделник, 30 ноември. Работниците и служителите ще имат право да получат финансова подкрепа за не повече от 60 дни неплатен отпуск. За хората на 8-часов работен ден и трудов договор, компенсацията ще е 24 лв. за всеки ден, в който са в неплатен отпуск. В случаите на непълно работно време размерът на компенсацията ще се определя пропорционално на уговореното работно време в трудовия договор. С други думи – ако човек работи на половин ден, ще получава 12 лв., колкото е минималното дневно обезщетение за безработица. Работодателите са длъжни да запазят заетостта на хората за период, който е равен на този, през който са изплащани компенсации.


Служителите не могат сами да подават заявление за сумата, въпреки че тя е насочена директно към тях. Правителството очаква 50 000 души да се възползват от тази подкрепа, като предвидената сума е 50 млн. лв. Има готовност да се отпуснат и още средства, тъй като се смята, че започващият в петък локдаун ще засегне 356 000 души. Тъй като бюрата по труда не биха се справили с натоварването да обработят индивидуалното заявление от всеки служител, то кандидатстването за помощта ще става чрез работодателя. За целта работниците трябва да подадат заявление до работодателя, в което да посочат от коя дата и за какъв период от време излизат в неплатен отпуск, както и номер на банкова сметка. Работодателят на свой ред ще предаде списъка в бюрото по труда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.11.2020 13:08

    Тази амбициозна соросоидка трябва сериозно да отговаря за антихуманното си отношение и закони към българската нация! Погрижи се за властта и близките му бизнеси, а ощети милиони, вкл. работилите десетилетия пенсионери като от пенсионния фонд захранва със социални пенсии бъдещите си избиратели търтеи и маргинали.

  • 002 престъпление-наказание 27.11.2020 10:18

    Борисов не изневерява на себе си, след като сложи номенклатурата пенсионер Ананиев за министър на МЗ и го довърши и опоска, за социален министър сложи същество, което от дъното на душата си мрази хората, камо ли да се грижи за тях, при това в прав текст го е наричала мутра и престъпник преди години. Това женище унищожава с нескрит цинизъм всичко живо, което още мърда и пълни джобовете на управляващите и властимащи. Увеличи тавана на пенсиите заради номенклатурите във властта, но не им вдигна облагаемия таван да не ги ощети. Купуват нескрито избирателите си със социални пенсии в р-р на минимална от вноските на хората работили десетилетия и така крадат от пенсиите на добросъвестните, които се налага да живеят в мизерия заради кражбите на Сачева. На бързо отне и правото на избор от най-добрите 3 г за пенсия с единствената цел да ощети бъдещите пенсионери за да останат парите за социални пенсии на неработили. Тези хора трябва да бъдат съдени за геноцид на собствения си народ, за пълното унищожаване на държавността и за използване на служебното си положение с цел облагодетелстване и да бъдат в черния списък на историята на България, ако не са я разрушили тотално и нея с тези кражби на десетки милиарди и още толкова заеми завещани на бъдещите поколения!!!!

  • 001 До боклуците от безвремието в Булгаристан 27.11.2020 09:16

    Г-жата отново не си е написала домашното. Какво обявява тя, отпускат се 50 000 000 лв. което ще засегне 350 000 души и помощта ще се изплаща в периода 28.11 до 21.12.2020 това са 16 работни дни. Какво се получава 50 000 000:350 000 = 142.86 :16=8.93 лв. на ден. Това е близо 3 пъти по-малко от това което обявява тя, 24 лв. на ден. Освен това парите ще се изплащат директно на служителите в неплатен отпуск и контрола е нулев. Може ли довечера да го повтори, че да не забравим !!! Утре пак да излезе и да го каже 3 пъти!!!А защо, тая голяма бяла птица и Буда Бухалков не съобщават нищо за увеличението на депутатските заплати, С 300 лв., НО НА ДЕН !!!! "БЛАГОДАРИМ"ти ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“ !!! Поздрави от територията на мрака Булгаристан!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни