Свързани новини

20.11.2020 13:11

Ваксината на Астра ще изпревари Файзер още в началото на януари: РАИ

Видян 4288 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ваксината на АстраЗенека ще изпревари в доставките вече анонсираната на Файзер и ще бъде на разположение за употреба от хората още в първите дни на януари, съобщи в най-авторитетното предаване на италианската държавна телевизия РАИ 1 Пиеро ди Лоренцо, който със своята компания IRBM е партньор в разработката на медикамента. Той е с над 95% ефективност, добави босът на една от най-модерните биотехнологични бази в ЕС. За разлика от препаратите на двете американски фирми и руския Спутник, евроваксината ще се бие еднократно.


Самият ди Лоренцо вече е ваксиниран с нея срещу коронавирус, като твърди, че тя се произвежда от 3 месеца. Според него засега се говори за 1 година имунитет. Но когато се осъществи масовата ваксинация, ще стане ясно дали той не е много по-дълготраен - има прогнози за 10-годишна превенция от препарата. По думите на здравния министър на страната Сперанца - в превод Надежда, ваксината трябваше да започне да се ползва още по Коледа, но ще се изчакат празниците. Тя ще бъде и около 7 пъти по-евтина от конкуренцията на Файзер, освен че ще се съхранява без специални условия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 20.11.2020 16:55

    Най-печелившата, жестока и безскрупулна мафия е тази на фармацевтичните мастодонти. Създават си вируси и болести, а после и лекарства и ваксини за тях, порочен кръг...

  • 005 Anonimen 20.11.2020 16:29

    Толкова по въпроса: https://www.otizvora.com/2020/11/12667/kakvo-ne-iskat-da-znaete-za-mrnk-vaksinite-na-pfizer-i-moderna/ За 10 години с тия вексини повечето хора ще са се преселили от "ефективността" им.

  • 004 До боклуците от безвремието в Булгаристан 20.11.2020 16:23

    За нас евроатлантиците е ясно, че руските и китайски ваксини трябва да се заклеймяват, защото не са създадени по правилата за демократичното изтребване на населението. Откъде-накъде ще ги правят държавни организации и без евроатлантизъм? Долно е, нечестно е. Така и баба знае. А не можем да закупим руска или китайска ваксина веднага и да започнем прилагането и, защото не можем сами да си дигнем гащите, без заповед от тези които ни онождат !!!!

  • 003 Формула 5 20.11.2020 15:23

    Да не би секретарката Валерия Велева нещо да се обидила, че никой не й чете музикалните форми към гнусната диктатура и да пише анонимни сигналчета в любимия соц.стил като близка до толкова много ДС-ченгета

  • 002 Тони Кръстев 20.11.2020 15:07

    Анонимния, има перфектен синтаксис, което в българските медии е изключителна рядкост, няма нито една граматическа грешка, а че Вие не живеете в този век е Ваш собствен проблем

RSS

Най-нови

Мария Габриел и Румен Радев

Ново правителство или избори - става ясно в 12.00 часа

Очаква се да стане ясно дали днес ще има ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.